Naţionala şi cupele europene au prioritate! Derby-ul HC Dobrogea Sud - Dinamo, amânat

235
Naţionala şi cupele europene au prioritate! Derby-ul HC Dobrogea Sud - Dinamo, amânat - nationala-1604068575.jpg

Articole de la același autor



Liga Naţională de handbal masculin ia o pauză mai lungă, pentru a face loc acţiunilor naţionalei României în preliminariile EURO 2022 și partidelor pe care reprezentantele ţării noastre le au de susţinut în cupele europene. 


Având în vedere calendarul plin de evenimente al tricolorilor, meciul dintre echipele HC Dobrogea Sud şi Dinamo Bucureşti, marele derby al Ligii Naţionale de handbal masculin, nu se va mai disputa în data de 11 noiembrie, aşa cum se stabilise iniţial, ci pe 27 noiembrie, când este programată etapa a 11-a. 
Până atunci, portarii Ionuţ Iancu și Dani Vasile, de la HCDS, respectiv Nicuşor Negru, Tudor Botea și Andras Szaz, de la Dinamo, se vor antrena cot la cot la naționala României, în vederea duelurilor de luna aceasta, din preliminariile Campionatului European din 2022. 


Tricolorii conduşi de selecţionerul Rareş Fortuneanu vor înfrunta, pe 5 noiembrie, la Partille, puternica reprezentativă a Suediei, apoi, pe 8 noiembrie, la Baia Mare, vor primi vizita Muntenegrului. 
În privinţa cupelor europene, Dinamo Bucureşti, care a avut evoluţii neconvingătoare în primele două etape ale Grupei B din EHF European League, fiind învinsă de Sporting Lisabona și Kristianstad, va disputa, luna aceasta, două euro-dueluri, cu slovacii de la Tatran Presov (pe 17 noiembrie, în deplasare) și cu francezii de la USAM Nimes (pe 24 noiembrie, acasă). 


„Undă verde” pentru DA şi juniori 


Luna noiembrie aduce și startul competițiilor de juniori, dar și al Diviziei A la handbal masculin pentru sezonul 2020-2021. Toate competițiile din sezonul trecut au fost suspendate și nu s-au mai reluat, din cauza pandemiei. 
„Mă bucur că se dă drumul şi acestor competiţii. Tinerii și juniorii noștri se antrenează din iulie, este foarte bine pentru ei că vor juca și meciuri oficiale până la sfârșitul acestui an”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu. 


Federația Română de Handbal intenționează să programeze două turnee în Divizia A și câte unul la juniori I, II și III, la sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie. 


Asta după ce, joi, 29 octombrie, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, declarase, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, că, dacă se va certifica un test ieftin pentru depistarea virusului Covid-19, vor putea fi reluate şi competiţiile pentru copii şi juniori. 


„Sper ca în curând să fie certificat acel test mult mai ieftin pentru depistarea noului coronavirus, care este în jurul a 5 dolari sau 5 euro, înţeleg de la specialiştii în sănătate. Şi atunci, şi sporturile din zona de copii şi juniori să îşi poată relua competiţiile, pentru că e nevoie de aceste teste. 


Nimeni nu îşi poate permite să se joace cu sănătatea acestor sportivi. De asta eu cred că în curând şi ligile inferioare pot relua activitatea cu aceste teste mult mai ieftine, pentru că practic aici se face diferenţa - efortul financiar pe care îl fac cei din zona profesionistă este aproape imposibil de îndeplinit de către cei din cluburile mici sau din cluburile de copii şi juniori”, a declarat ministrul Ionuţ Stroe. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 11 Octombrie 2020
Stire din Sport : Meciuri spectaculoase în Liga 3 la fotbal
Pagina a fost generata in 0.635 secunde