Naţionala masculină de baschet, în precalificările Cupei Mondiale din 2023

195
Naţionala masculină de baschet, în precalificările Cupei Mondiale din 2023 - nationala-1614266927.jpg

Articole de la același autor

Naţionala masculină de baschet a României a fost confirmată pe lista echipelor care vor participa, la vară, în cea de-a doua fază a precalificărilor FIBA Basketball World Cup 2023, Zona Europa. Conform FIBA, lista cuprinde 12 reprezentative, care au acces în această fază în urma rezultatelor din grupele primei faze a precalificărilor FIBA WC 2023 şi din grupele de calificare la FIBA EuroBasket 2022.

Dintre cele 12 naţionale, patru echipe (Belarus, Islanda, Portugalia şi Slovacia) provin din faza inaugurală a precalificărilor FIBA Basketball World Cup 2023, iar celelalte opt (Austria, Danemarca, Letonia, Muntenegru, Macedonia de Nord, România, Suedia, Elveţia), din FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers, informează Federaţia Română de Baschet.

Conform sistemului competiţional anunţat de FIBA, pentru faza secundă a precalificărilor mondiale se vor alcătui patru grupe de câte trei echipe (se joacă după sistemul fiecare cu fiecare, tur - retur; în cazul în care pandemia Covid-19 va continua şi în august, atunci meciurile se vor desfăşura tot în „bule epidemiologice”).

Primele două clasate în cele patru grupe vor accede în ultima fază a FIBA Basketball World Cup Qualifiers 2023, cele opt echipe urmând să se alăture celor 24 de echipe naţionale prezente la FIBA EuroBasket 2022. Totodată, FIBA a anunţat că tragerea la sorţi a grupelor pentru faza secundă din precalificările mondiale va fi efectuată în zilele următoare.

Reamintim că turneul FIBA Basketball World Cup 2023 va fi găzduit de Indonezia, Japonia şi Filipine. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3857 secunde