Naţionala are prioritate! HC Dobrogea Sud, încă o lună fără meciuri oficiale

197
Naţionala are prioritate! HC Dobrogea Sud, încă o lună fără meciuri oficiale - nationala-1614714835.jpg

Articole de la același autor

Pentru handbaliştii de la HC Dobrogea Sud, meciul cu CSM Reșița, disputat la Sala Rapid din Bucureşti şi câştigat cu scorul de 37-17, a fost ultimul înainte de o nouă pauză lungă de campionat, care se va prelungi până luna viitoare.

Liga Naţională masculină se întrerupe din nou, pentru că urmează meciurile din preliminariile EURO 2022 și calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Din păcate, etapa a 18-a de campionat nu s-a putut desfășura în întregime. Echipa HC Buzău ar putea câștiga la „masa verde” partida cu Poli Timișoara, pentru că bănățenii au avut cazuri de Covid-19, în timp ce meciurile CSM Bacău - CS Minaur Baia Mare și CSU din Suceava - Dinamo Bucureşti au fost amânate, pentru că Minaur și Dinamo, care au lipsit din turneu, au avantajul de a fi jucat în cupele europene, în ultimele 14 zile.

Chiar şi în aceste condiţii, Dinamo rămâne lider în clasament, cu 48 de puncte şi un meci mai puțin disputat. Potaissa Turda a făcut scor cu CSM Făgăraș, 41-26, și a revenit pe locul 2, cu 43 de puncte, podiumul fiind completat de HC Dobrogea Sud - locul 3, cu 42 de puncte. Pe locul patru, la ceva distanţă, figurează CSM București, cu 36 de puncte, dar este greu de crezut că „tigrii” mai pot încurca socotelile constănţenilor, cu atât mai mult cu cât, anul acesta, sunt şanse aproape nule de a se mai disputa play-off-ul.

Din același motiv, după jocurile echipei naționale a României contra selecționatei Kosovo, din zilele de 10 și 14 martie, va fi nevoie de o pauză de două săptămâni până la reluarea ligii interne. Astfel, din 6 aprilie, va fi programat un nou turneu, cu trei etape. HC Dobrogea Sud va mai susţine doar două meciuri, cu CSM București şi CSM Focșani, cea de-a treia adversară, Dunărea Călărași, anunţându-şi oficial retragerea din competiție.

XXX

Calificările la Jocurile Olimpice de la Tokyo se apropie cu pași repezi, iar odată cu ele, s-au anunțat schimbări în cadrul grupelor.

În cadrul grupei a treia a turneului preolimpic de la Podgorica (19-21 martie), România va juca numai cu reprezentantele Norvegiei și Muntenegrului. Tricolorele nu vor mai întâlni nicio echipă din Asia, deoarece Kazahstan a trecut în grupa a doua, după retragerea Chinei din competiție, Hong Kong a anunțat că nu poate efectua deplasarea, iar Thailanda nu a răspuns în termenul stabilit.

Astfel, pe 19 martie, Muntenegru va întâlni Norvegia, iar pe 20 și 21 martie, România va juca împotriva Norvegiei, respectiv Muntenegrului, informează Federaţia Română de Handbal.

La stagiul de pregătire din 23-27 februarie, au participat jucătoarele: Raluca Băcăoanu, Eliza Buceschi, Diana Ciucă, Nicoleta Dincă, Cristina Florică, Daciana Hosu, Alina Ilie, Ana Maria Iuganu, Cristina Laslo, Laura Moisă, Andra Moroianu, Cristina Neagu, Lorena Ostase, Crina Pintea, Anca Polocoșer, Andreea Popa, Laura Popa, Laura Pristăviță şi Elena Șerban.

Gabriela Perianu şi Denisa Dedu au lipsit, fiind infectate cu virusul Covid-19. Fără selecționerul Adrian Vasile, aflat și el în izolare în urma testării pozitive cu Sars-Cov2, antrenamentele s-au desfășurat în prezența secundului Bent Dahl. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5785 secunde