Natația constănțeană, paralizată de Covid-19. "Nu ne jucăm cu așa ceva!"

276
Natația constănțeană, paralizată de Covid-19.

Articole de la același autor

La fel cum se întâmplă în toate sporturile din România, natația constănțeană este și ea blocată din cauza pandemiei de coronavirus. Secția de natație de la Palatul Copiilor a intrat în pauză, pentru că toate competițiile de profil au fost anulate.

Profesorul Octavian Tileagă are în grija 14 copii pe care îi pregătește în fiecare zi la bazinul de înot din incinta Palatului Copiilor. În această perioadă, în care tot ceea ce înseamnă sport se află în pauză, tehnicianul de la malul mării a întrerupt antrenamentele și le-a stabilit elevilor săi un program prin care să se pregătească acasă.

"La începutul acestei pandemii, am profitat de retragerea oamenilor în case și am efectuat câteva antrenamente ușoare pe malul lacului Tăbăcărie. Am găsit un spațiu liber și ne-am continuat pregătirea cu alergări, cu exerciții speciale. În momentul în care am aflat că școlile vor fi închise până la data de 21 aprilie, am luat decizia să întrerupem și noi pregătirea, pentru că nu mai avea niciun rost să ne expunem. Le-am stabilit un program special de pregătire și fiecare lucrează individual, acasă. Riscul de îmbolnăvire nu a fost mare atunci când ne-am antrenat în jurul lacului, pentru că în acea zonă nu era țipenie de om. Ne-am antrenat pe niște movile, pentru că trebuia să ne păstrăm forma", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Octavian Tileagă.

Pauza competițională nu este deloc una bună pentru micuții înotători. Cei 14 copii, toți cu vârstele cuprinse între 11 și 15 ani, ar fi trebuit să participe la diferite concursuri și să lupte pentru medalii.



"Primele competiții la care trebuia să mergem erau concursurile regionale pentru calificare la finalele Campionatelor Naționale Școlare, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 20-22 martie, iar apoi ar fi trebuit să participăm la Campionatele Internaționale ale României, care ar fi trebuit să se dispute în perioada 26-29 martie. După care, în perioada 3-5 aprilie, ar fi trebuit să se dispute Campionatele Regionale ale cadeților. Toate aceste concursuri ar fi trebuit să aibă loc la Bacău și la București", a adăugat Octavian Tileagă.
Profesorul Tileagă a vorbit și despre această pandemie de coronavirus care a acaparat tot mapamondul. Antrenorul constănțean este de părere că virusul Covid-19 este foarte periculos, însă, în același timp, spune că ar trebui tratat ca oricare altă gripă.

"Practic, acest virus este o gripă periculoasă, însă nu este o gripă mortală, așa cum se vehiculează. În general, populația Europei este mai îmbătrânită. De exemplu, 90 la sută din oamenii decedați în Italia au vârstele de peste 80 de ani. Și acest lucru se întâmplă în Lombardia, acolo unde este cea mai îmbătrânită populație a Italiei. Încă nu se cunosc efectele finale ale acestui virus și din această cauză reprezintă un pericol mare, cel puțin până ce se va descoperi antidotul", a spus Octavian Tileagă.



XXX
Și înotătorii de la Atena Sport Club se află în pauză. Fostul mare înotător Răzvan Florea a fost precaut și a luat decizia de a închide clubul încă de acum două săptămâni, înainte să se comunice decizia oficială a autorităților de a opri orice activitate sportivă.

"Când am văzut că se înmulțesc cazurile de infectați cu virusul Covid-19 în România, am zis că nu este de glumă cu așa ceva și am închis clubul. Cei aproximativ 60 de copii care practică înotul de performanță au primit programe de antrenament pentru acasă, iar cele câteva sute de persoane care au abonament la noi la bazin își vor continua activitatea când va trece această perioadă critică", a declarat, pentru "Cuget Liber", Răzvan Florea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6266 secunde