MTS / Ministrul Ionuţ Stroe, informaţii de ULTIMĂ ORĂ despre testele Covid-19

Joi, 29 Octombrie 2020, 16:38
150


Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, joi, 29 octombrie, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, că, dacă se va certifica un test ieftin pentru depistarea virusului Covid-19, vor putea fi reluate şi competiţiile sportive pentru copii şi juniori. 


„Sper ca în curând să fie certificat acel test mult mai ieftin pentru depistarea noului coronavirus, care este în jurul a 5 dolari sau 5 euro, înţeleg de la specialiştii în sănătate. Şi atunci, şi sporturile din zona de copii şi juniori să îşi poată relua competiţiile, pentru că e nevoie de aceste teste. 
Nimeni nu îşi poate permite să se joace cu sănătatea acestor sportivi. De asta eu cred că în curând şi ligile inferioare pot relua activitatea cu aceste teste mult mai ieftine, pentru că practic aici se face diferenţa - efortul financiar pe care îl fac cei din zona profesionistă este aproape imposibil de îndeplinit de către cei din cluburile mici sau din cluburile de copii şi juniori. 
Dacă acest lucru se va întâmpla, din punctul meu de vedere voi fi alături de copii în a-i sprijini în aceste competiţii. De altfel, există federaţii care au sprijinit financiar deblocarea competiţiilor pentru copii şi juniori: federaţia de baschet este un exemplu care practic a început activitatea cu aceste campionate naţionale pentru copii şi juniori. Alţii au început cu ligile superioare. Este o decizie care le aparţine”, a declarat ministrul Ionuţ Stroe. 


Pagina a fost generata in 0.1849 secunde