MTS / Diplomă de merit oferită fostei mari gimnaste Ecaterina Szabo

211
MTS / Diplomă de merit oferită fostei mari gimnaste Ecaterina Szabo - 21240983925373171697463678329732-1625739014.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, i-a oferit o diplomă de merit pentru întreaga activitate sportivă fostei mari gimnaste Ecaterina Szabo.

Câștigătoare a patru medalii de aur (sol, sărituri, bârnă și cu echipa) și una de argint la Jocurile Olimpice din 1984, de la Los Angeles, Ecaterina Szabo a fost desemnată Sportiva Anului 1984 în România pentru performanțele sale de la acea ediție. În afară de ea, doar alți trei sportivi au reușit performanța de a obține patru medalii de aur la o singură ediție a JO, informează Ministerul Tineretului şi Sportului.

Debutul său pe plan internațional a avut loc în 1980, la Campionatele Europene (CE) de juniori de la Lyon, unde a cucerit patru medalii de aur, la individual compus, sărituri, bârnă și sol. La senioare a debutat în 1983, la CE de la Goeteborg, unde a cucerit două titluri, la paralele și sol, o medalie de argint la sărituri și una de bronz la individual compus. În același an, la CM de la Budapesta, a cucerit titlul la sol, argintul la sărituri, paralele și la echipe și medalia de bronz la individual compus. Ecaterina Szabo a condus echipa României la cucerirea celui de al doilea titlu mondial pe echipe, la Campionatele Mondiale din 1987 (Rotterdam, Olanda), învingând reprezentativa Uniunii Sovietice pentru a doua oară în istoria acestei competiții. În întreaga carieră, a cucerit 28 de medalii, dintre care 15 de aur.

După retragerea din activitatea competițională, a devenit antrenor de gimnastică și arbitru internațional, fiind stabilită în Franța.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar în anul 2000 i-a fost conferit Ordinul Național Pentru Merit în grad de cavaler. Ecaterina Szabo a fost inclusă în Hall of Fame-ul gimnasticii mondiale în același an.

Foto: Facebook / Ministerul Tineretului şi Sportului 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.765 secunde