Monica Niculescu promite distracţie şi profesionalism la echipa de „Billie Jean King Cup”

212
Monica Niculescu promite distracţie şi profesionalism la echipa de „Billie Jean King Cup” - monica2-1617193536.jpg

Articole de la același autor

Pentru naţionala feminină de tenis a României, se apropie ora de start a partidei cu Italia, contând pentru play-off-ul Grupei Mondiale a „Billie Jean King Cup”, noul nume sub care se desfășoară Fed Cup. Întâlnirea va avea loc la Cluj-Napoca, pe 16/17 aprilie, iar tricolorele vor avea, în premieră, un nou căpitan: Monica Niculescu.

Noul căpitan al echipei feminine de tenis a României, Monica Niculescu, este de părere că prezenţa Simonei Halep în duelul cu Italia ar putea înclina balanţa în favoarea noastră.

„Dacă Simona va fi sănătoasă, va veni şi ne va ajuta să câştigăm câteva puncte pentru România. Simona este una dintre jucătoarele care îşi scrie numele în istoria tenisului. Să fiu căpitanul unei astfel de jucătoare... ei bine, aceste jucătoare au standarde înalte, aşa că trebuie să dau totul. Dacă va veni, va fi bine, dar vreau să îi mulţumesc şi sper că, pe 17 aprilie, vom râde şi vom fi o echipă fericită.

O avem pe Simona, pe Patricia Ţig, pe Irina Begu, dar şi alte jucătoare valoroase. Putem învinge Italia, avem nevoie şi de puţin noroc”, a declarat, într-un interviu acordat site-ului oficial al Billie Jean King Cup, Monica Niculescu.

În vârstă de 33 de ani, Monica Niculescu promite că va fi… multă distracţie la echipa naţională, însă deopotrivă şi profesionalism.

„Pot aduce multă distracţie, deoarece îmi place să râd, îmi place să fac glume, dar pot ajuta din punct de vedere profesional, deoarece văd foarte bine jocul. Cunosc toate fetele şi suntem prietene bune. Suntem mereu la turnee şi le văd jucând”, a explicat noul căpitan al naţionalei tricolore.

Aflată în prezent pe locul 152 în lume şi pe 52 la dublu, Monica Niculescu simte ca un privilegiu oferirea acestui rol într-un moment în care este încă activă în circuitul profesionist, dar începe să se gândească la viaţa de după retragere.

„Să fiu căpitan este o mare responsabilitate, dar şi un privilegiu şi o mare onoare să fiu aici. Mulţumesc Federaţiei Române de Tenis că m-a ales şi că s-a gândit la mine.

Înseamnă mult, deoarece am venit de fiecare dată să joc cu inima şi joc de mulţi ani”, a mai spus Monica Niculescu.

Ea deţine aproape toate recordurile echipei României, cu cele mai multe partide câştigate (31 în total, 16 la dublu), cele mai multe întâlniri disputate (37), în 12 ani de participări în Fed Cup.

XXX

Tot luna aceasta, începând din 19 și până pe 26 aprilie, în organizarea Federaţiei Române de Tenis, se vor desfășura, la Centrul Național de Tenis, două turnee UTR Pro Tennis Tour de câte 25.000 de dolari, cu multe jucătoare din România pe tablourile principale.

Iar luna viitoare, în perioada 17 - 24 mai, vor avea loc alte două turnee UTR Pro Tennis Tour, tot de 25.000 dolari, dar din Circuitul masculin, de asemenea cu mulți români pe tablourile principale.

Dr. Oetker Junior Trophy, cel mai important turneu internațional de juniori din sud-estul Europei, un turneu Tennis Europe de Categoria 1 rezervat jucătorilor sub 14 ani, va debuta în data de 22 mai, tot pe terenurile Centrului Național de Tenis.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0901 secunde