Miting pentru salvarea clubului FC Farul Constanța

2854
23
Miting pentru salvarea clubului FC Farul Constanța - miting-1367003897.jpg
FC Farul se stinge, iar ultimii care au rămas să se mai zbată pentru salvarea echipei sunt suporterii. Într-un ultim gest de a scăpa echipa de la desființare, sute de suporteri ai Farului au organizat, vineri, un miting de sensibilizare a opiniei publice. Galeria s-a reunit în fața stadionului, de acolo plecând pe jos, flancată de jandarmi și poliție, până în fața grupului de firme Histria, patronat de Gheorghe Bosînceanu, fostul patron al Farului, cel care a reușit să ducă echipa în finala Cupei României, cea mai bună performanță din istoria clubului. Întreaga acțiune s-a desfășurat decent, mesajul cel mai important fiind că Farul se stinge și trebuie ajutat să revină la strălucirea de odinioară. Sutele de suporteri, cu steaguri și banere în culorile alb-albastru, au scandat minute bune, după care au plecat mai departe.

Omul de afaceri Gheorghe Bosînceanu a declarat că respectă și înțelege acțiunea suporterilor, susținând chiar că ar fi dispus să se întoarcă aproape de echipă.

"Acțiunea suporterilor are menirea de a sensibiliza, dar nu e suficient. Nu e deajuns ca sute de suporteri să facă mitinguri, ci trebuie în primul rând ca susținătorii și oamenii care iubesc fotbalul să vină cât mai mulți la stadion. Câteva mii de spectatori meci de meci ar însemna enorm și, cu siguranță, ar reuși să sensibilizeze și oameni de afaceri, și autorități publice locale. Echipa nu trebuie susținută doar atunci când joacă meciuri im-portante sau când joacă o finală de cupă în Liga I, ci meci de meci, doarece o echipă competitivă se construiește în ani de zile. Trebuie ani de răbdare, ani de susținere din partea suporterilor și a finanța-torilor. Eforturile trebuie să fie comune. Eu m-aș întoarce oricând lângă echipă, dar nu singur. Dacă mai vin și alți oameni de afaceri, dacă se implică și autoritățile locale, atunci m-aș reîntoarce cu cea mai mare plăcere", a declarat Gheorghe Bosînceanu. 

Dincolo de bunele intenții ale galeriei Farului rămân însă problemele reale de la club, gene-rate, în primul rând, de mana-gementul defectuos din ultimii ani. Cert este că aceste acțiuni ale galeriei nu trebuie să înceteze, ci trebuie să continue și să încerce să sensibilizeze și autorități locale, și alți oameni de afaceri, dar mai ales pe actualul finanțator Giani Nedelcu, cel care a dus clubul în pragul desființării. Iar alături de cele două, trei sute de membrii ai galeriei ar trebuie să vină și alți constănțeni care iubesc fotbalul sau clubul Farul. 

Comentează știrea

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Suporteri faristi
27 aprilie 2013
Bosule, vino inapoi. Te imploram!

Bosule, vino inapoi. Te imploram!

Mihai
27 aprilie 2013
Farul

Farul moare,Viitorul se naste,traieste si creste.

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Doar Farul !
27 aprilie 2013
Doar Farul !

De ani de zile sunt aceleasi "vrajeli" aceleasi vorbe , daca chiar doriti sa SALVATI FARUL , domnule Bosanceanu , il salvati demult ..dar sunteti indiferent si pe deasupra mai puneti si "piedica" altor investitori din oras ... daca vroiati ceva cu adevarat ii dadeati "viteza" demult lui giani nedelcu , dar probabil ca doriti sa se desfiinteze FC FARUL ....iar cand FARUL o sa dispara si altii...........

Adi
27 aprilie 2013
Sal

SALVATI FARUL !!!!!!

doar Viitorul
27 aprilie 2013
doar Viitorul

Jos cu farul,cat mai jos in ultima liga cu voi drogatilor...

antonio
27 aprilie 2013
la primarie

De ce nu se face un miting si in fata primariei de ce nu se merge si peste mazare @ company sa ne explice de ce il doare in cot de echipa fanion a orasului

unu mic
27 aprilie 2013
Doar FARUL

Multa sanatate Petre Grigoras. Nu stiu daca e subiect de presa sau chir asa s-a auzit dar e o idee buna sa ne intalnim la doua saptamani, poate doar asa va crede lumea ca FARUL e o echipa iubita. Cu FARUL pana la moarte

mihai
27 aprilie 2013
respect bosinceanu

Bosinceanu e singurul care poate salva farul. Iubeste clubul, stie fotbal, are bani. Te asteptam inapoi

shark
27 aprilie 2013
mitinguri

Galeria va face.mitinguri in fata primarie, consiliului judetean

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.505 secunde