Mirel Rădoi: "Olanda ar avea prima șansă în grupa de la EURO 2020"

178
Mirel Rădoi:

Articole recomandate

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a declarat, sâmbătă seara, după tragerea la sorți a Campionatului European din 2020 de la Romexpo, că, dacă se va califica, prima reprezentativă va avea o grupă accesibilă alături de Olanda, Ucraina și Austria. 


"Ar o primă grupă accesibilă, în care prima șansă o are Olanda, după aceea Ucraina, pentru că s-a văzut ce a făcut în această campanie. Chiar am apucat să schimb două cuvinte cu Șevcenko, mi-a făcut cunoștință Cosmin Contra cu el. Și chiar îmi spunea că au entuziasm în momentul de față și nu se tem de nimeni. 


Însă acum ne concentrăm doar pe meciul cu Islanda. Pentru că, după aceea, degeaba vorbim de finală, dacă nu putem trece de Islanda. 


Am început să culeg informații și să vorbesc cu jucătorii noștri. Dar mai este drum de parcurs, pentru că sunt foarte mulți jucători pe listă și va trebui să vorbesc cu fiecare în parte", a declarat Mirel Rădoi. 


Selecționerul s-a arătat bucuros de hat-trick-ul realizat de atacantul român George Pușcaș pentru Reading în meciul cu Wigan, încheiat cu scorul de 3-1: "Am apucat să văd partida cu Wigan în care el a marcat trei goluri. Mă bucur pentru el și sper să o țină tot așa". 


Referitor la posibila naturalizare a unor jucători străini, noul selecționer a afirmat: "A mai fost o întrebare și am răspuns și eu pe ideea asta. Nu înseamnă că vom face neapărat așa. Doi la mână, noi nu avem o arie de selecție așa de mare încât să ne permită să avem cinci șase jucători de valoare pe același post. Și atunci ar fi o șansă în plus și pentru România, și pentru jucătorii care evoluează în campionatul românesc. Până la urmă, dacă ajungem la această concluzie, e important să naturalizăm jucătorii care pot aduce un plus la echipa națională, adică să aibă o valoare mai mare decât jucătorii români". 


XXX 
Echipa națională de fotbal a României va evolua în Grupa C, alături de Olanda, Ucraina și Austria, dacă va reuși să se califice la EURO 2020, potrivit tragerii la sorți efectuate, sâmbătă, la Complexul Expozițional Romexpo din București. 
Dacă tricolorii nu vor reuși să obțină calificarea prin play-off-ul Ligii Națiunilor, care presupune un meci cu Islanda, pe 26 martie, și o finală cu Ungaria sau Bulgaria, pe 31 martie, ambele în deplasare, în grupa de la București va evolua câștigătoarea play-off-ului D (Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo, Belarus).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4311 secunde