Ministrul Sportului: Avem nevoie de săli polivalente ca de aer

251
Ministrul Sportului: Avem nevoie de săli polivalente ca de aer - 1405011631protectiaconsumatorilo-1498739832.jpg

Articole recomandate

Marius Alexandru Dunca, propus pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului, a susținut că este necesară construirea în România a cel puțin patru săli polivalente, în prezent existând o singură sală, la Cluj, care corespunde standardelor.


"Avem nevoie de săli polivalente ca de aer. O să ne fie foarte greu și s-au scos din programul de guvernare pentru că prioritar în momentul de față este Campionatul European 2020. Trebuie să facem patru stadioane, să le modernizăm sau să le reabilităm. Nu mai avem timpul necesar. Uitați-vă că toate competițiile le ducem la Cluj. Avem nevoie de o sală polivalentă la București. Avem nevoie de o sală polivalentă în centrul țării. De cel puțin patru săli polivalente avem nevoie. Nu avem în România decât la Cluj. (...) Din păcate, Campionatul European de Fotbal vine în 2020 și devine prioritar pentru noi, iar investițiile masive se duc acolo. Dar vreau să luați în calcul că nu Ministerul Tineretului și Sportului finanțează, ci Compania Națională de Investiții și Ministerul Dezvoltării tot ce înseamnă investiții în infrastructură", a precizat Dunca, la audierea sa în Comisiile parlamentare de învățâmânt, știință, tineret și sport.

El a subliniat că, în perioada 4 ianuarie — 28 iunie 2017, au fost organizate 405 competiții naționale și 14 competiții internaționale, până la sfârșitul anului urmând a se mai desfășura 29 de competiții internaționale.

"Le-am spus tuturor federațiilor să organizăm cât mai multe competiții internaționale pentru că doar așa vom reuși să ne promovăm noi ca oameni și noi ca țară. Și știți foarte bine câte competiții internaționale, naționale, cupe mondiale, campionate mondiale, europene am organizat în România și îi felicit pe cei care le-au organizat", a adăugat Dunca.

Marius Alexandru Dunca, propus pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului, a primit joi aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate cu 21 de voturi "pentru" și 11 "împotrivă", scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0384 secunde