Ministrul Dunca, mesaj către autoritățile locale: "5% către sport"

172

Articole de la același autor

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a vizitat, ieri, Complexul Sportiv Național Bascov și facilitățile sale, cu trei săptămâni înainte de debutul Campionatele Mondiale de juniori și tineret (27-30 iulie) la kaiac-canoe, într-un moment în care se finalizează ultimele preparative înainte de sosirea delegațiilor din cele 60 de țări participante. 


Cu această ocazie, Dunca a transmis un mesaj administrațiilor locale, acela de a direcționa 5% din bugetul local pentru susținerea sportului. 


"Mi-aș dori să investim cât mai mulți bani în sport, de asta am venit și cu o ordonanța de urgență, legea este foarte clară și cred că sportul va merge spre operatorii economici să atragă investiții. Cu siguranță trebuie să investim mult mai mult în sport, să alocăm mai multe resurse. Cred că lucrul acesta trebuie să ne motiveze și să ne aplecăm mai mult spre sport și spre investițiile în infrastructură. Nu trebuie norme de aplicare, există contractul de activitate sportivă. Am dat libertate unităților administrativ teritoriale, consiliilor județene, primăriilor să poată finanța sportul cu până la 5% din bugetul local, dar cu contract de activitate sportivă. Trebuie încheiat un contract între cel care finanțează și cel care încasează. După rectificarea bugetară, o să avem bani și pentru premieri", a declarat ministrul Marius Dunca. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4589 secunde