România, învinsă de Italia în Billie Jean King Cup

Mihaela Buzărnescu: „Sper că nu i-am dezamăgit pe români!”

296
Mihaela Buzărnescu: „Sper că nu i-am dezamăgit pe români!” - mihaela2-1618754526.jpg

Articole de la același autor

Naţionala feminină de tenis a României a fost învinsă, scor 1-3, de reprezentativa Italiei, în play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup, partidele fiind găzduite, week-end-ul trecut, de Sala Polivalentă din Cluj.

Fără principalele rachete, Simona Halep (nr. 3 WTA) şi Patricia Ţig (nr. 63 WTA), dar conduse în premieră de căpitanul Monica Niculescu, tricolorele au avut un debut slab de întâlnire: 0-2 după prima zi, în care Elisabetta Cocciaretto a spulberat-o pe Irina Maria Bara, scor 6-1, 6-4, iar Martina Trevisan a învins-o dramatic pe Mihaela Buzărnescu, după un joc decis în tie-break, scor 6-2, 2-6, 7-6 (5).

Speranţele României au renăscut sâmbătă, în cel de-al treilea meci de simplu, când Elena Gabriela Ruse a revenit senzaţional şi a învins-o pe Jasmine Paolini, scor 1-6, 6-3, 6-4.

Din păcate, în meciul patru, care ar fi putut aduce egalarea, situaţie în care dublul urma să facă diferenţa, Mihaela Buzărnescu nu a rezistat presiunii şi a cedat în faţa Elisabettei Cocciaretto, scor 5-7, 6-7 (5), la capătul unui meci epuizant, de două ore şi 42 de minute.

„Aşa cum am promis, ne-am luptat până la ultimul punct. Au fost meciuri foarte echilibrate. Am întâlnit o echipă a Italiei foarte puternică mental şi fizic. Cocciaretto s-a văzut că a avut meciuri în picioare, de aceea cred că a şi câştigat acel tie-break spre sfârşit.

Sunt foarte, foarte mândră de fete şi le mulţumesc foarte mult pentru efortul depus”, a declarat căpitanul Monica Niculescu, citată de site-ul oficial al Federaţiei Române de Tenis.

„Mă bucur că am putut să fiu alături de echipă şi să ajut atât cât am putut în aceste două zile. Sper că, în ciuda rezultatului negativ, nu i-am dezamăgit pe români. Indiferent că joc într-un concurs pentru mine sau că joc pentru ţara mea, eu lupt până la ultima minge, îmi doresc mereu victoria şi nu renunţ. Dau de fiecare dată tot pe teren până nu mai există resurse”, a adăugat Mihaela Buzărnescu.

În urma acestui eşec, România va evolua, anul viitor, în Grupa 1 a zonei Europa-Africa a competiţiei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6416 secunde