Antrenorul Darren Cahill:

"Mi-ar plăcea să fiu ca o voce a lui Dumnezeu pentru Simona Halep"

156

Articole recomandate

Antrenorul Simonei Halep, australianul Darren Cahill, a afirmat, într-o discuție publicată de Tennis Australia, consultată de Agerpres, că i-ar plăcea să fie ca o "voce a lui Dumnezeu" pentru jucătoarea româncă în timpul antrenamentelor acesteia, la care asistă prin intermediul unei aplicații video.

"Mi-ar plăcea să fiu ca o voce a lui Dumnezeu pentru ea, de fiecare dată când face ceva greșit să audă această voce venind dintr-un colț al terenului. Încă nu am reușit să fac asta, dar sper că aplicația pe care o folosim se va dezvolta și voi găsi o cale", a spus Darren Cahill amuzat.

"Ca antrenor, am fost nevoit să evoluez și să fac lucruri pe care nu le-am mai făcut până acum", a explicat tehnicianul, care a relatat că o urmărește pe Simona Halep la antrenamente prin intermediul unui sistem video, din Australia, din fața computerului, în fiecare zi în ultimele patru săptămâni.

"Nu pot vorbi cu ea, dar Simona are un microfon într-un colț al terenului. Dacă am ceva să îi transmit, o fac prin intermediul lui Artie (n.r. - Artemon Apostu-Efremov) sau îi scriu un scurt mesaj după exercițiu. Îi place să facă multe pauze, iar la fiecare 5-10 minute merge în colțul terenului și verifică telefonul și continuăm de acolo. Ea îmi poate vorbi, o pot auzi, dar nu pot vorbi cu ea. Discuția unilaterală este ca un meci între noi. Ea poate avea un antrenament prost și îmi spune prin microfon, dar eu nu pot face nimic, stau în Australia și ascult. De fapt, nimic nu s-a schimbat", a relatat amuzat Cahill.

Antrenorul a comentat și ieșirile emoționale ale elevei sale: "Simona este o jucătoare emotivă și îi place să exprime ce simte, asta e ea. Trebuie doar să găsim momentele potrivite și cred că a devenit mult mai bună la asta decât era în urmă cu câțiva ani".

XXX

Cahill a recunoscut că a resimțit o tristețe când s-a anunțat că turneul de la Wimbledon nu va mai avea loc în acest an. În 2019, Simona Halep, pregătită de australian, a cucerit titlul la Wimbledon după o finală cu Serena Williams.

"Când organizatorii de la Wimbledon au anunțat că nu va fi o ediție 2020 a turneului, a fost un pic de tristețe în fiecare dintre noi. Însă am resimțit-o mai tare în ultimele zile, când turneul ar fi trebuit să se dispute, iar postările din social media, cu clipuri video vechi și meciuri vechi, au contribuit la asta", a explicat Cahill.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5807 secunde