Memorialul „Vasile Chirondojan” la rugby touch, ediţia inaugurală

1270
Memorialul „Vasile Chirondojan” la rugby touch, ediţia inaugurală - memorialu2-1619620580.jpg

Articole de la același autor

29 aprilie. O zi în care, în alţi ani, era motiv de bucurie maximă, în care îl sărbătoream pe preşedintele CS Cleopatra Mamaia, Vasile Chirondojan. Din nefericire, fostul mare arbitru internaţional a pierdut lupta cu perfidul virus Covid-19, la sfârşitul lui noiembrie 2020, aşa că, de data aceasta, în Joia Mare, nu ne mai rămâne decât să îi cinstim memoria.

Astfel, joi, 29 aprilie, de la ora 10.00, pe plaja „Cleopatra” din Mamaia, vor avea loc întrecerile primei ediții a Memorialului „Vasile Chirondojan” la rugby touch. Organizator - Clubul Sportiv Cleopatra Mamaia, în colaborare cu Primăria Municipiului Constanța.

Vor participa tineri rugbişti, cu vârste între 8 şi 18 ani, reprezentând cluburile Victoria Cumpăna, CS Năvodari, CS Mihail Kogălniceanu, Tomitanii Constanța, LPS „Nicolae Rotaru” Constanța, Callatis Mangalia, Waves Academy Constanța, Cleopatra Mamaia și CS Bârlad.

XXX

Naționala de rugby a României va susţine, în luna iulie, primul meci test World Rugby din acest an, în compania reprezentativei Scoției. Este pentru prima dată în ultimii 15 ani când „stejarii” dispută un amical cu o echipă din Turneul celor 6 Naţiuni, ultima partidă având loc tot cu Scoția, în 2006. Cele două formații s-au întâlnit și în cadrul Cupelor Mondiale din 2007 și 2011.

Meciul va avea loc pe 10 iulie, la București. Stadionul pe care se va disputa, precum și ora de începere a partidei urmează să fie stabilite zilele următoare, informează Federaţia Română de Rugby.

„Vom disputa, în iulie, o serie de partide extrem de importante pentru pregătirea tinerei generații pe care o avem la echipa națională acum, meciuri cu adversari din Tier 1, care vin ca urmare a rezultatelor pozitive avute de România în acest an. Partida cu Scoția este de departe cel mai important meci test din ultimii 10 ani“, a declarat președintele FRR, Alin Petrache.

Scoția ocupă locul opt în clasamentul mondial, terminând ediția din acest an a Turneului celor 6 Națiuni pe locul patru, cu trei victorii: 11-6 cu Anglia, 27-23 cu Franța, pe Stade de France din Paris, și 52-10 cu Italia.

România se află pe locul 18 în ierarhia World Rugby și este în plină campanie de calificare la Cupa Mondială din Franța din 2023, aflându-se pe locul doi în clasamentul Rugby Europe Championship.

„Stejarii” vor mai disputa, în data de 3 iulie, ultima partidă din turul ediției 2021 a Rugby Europe Championship, în cadrul căreia vor întâlni învingătoarea dintre Belgia și Olanda și urmează a stabili și cel de-al doilea meci test, programat pentru data de 17 iulie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4602 secunde