Memorialul "Ion Lungu" la șah. Navigatorii, la înălțime!

356
Memorialul

Articole de la același autor

Veteranul șahului constănțean Ion Lungu a fost omagiat, zilele trecute, printr-un turneu open disputat în sala "Friday" din Tomis Nord. Cunoscut de toată mișcarea șahistă dobrogeană, Ion Lungu s-a stins din viață fulgerător, în luna martie, în propria locuință.

"Turneul a fost câștigat, la fel ca data trecută, dar nu fără emoții, de căpitanul de cursă lungă Eduard Văleanu, cu 6 puncte, care, abia întors din voiaj internațional, s-a prezentat la concurs. Cu același punctaj, dar coeficient de departajare inferior, ofițerul electric navigator Dan Lefterache a ținut să-i aducă un omagiu celui care l-a ajutat în adolescență. Poziția a treia a revenit oaspetelui bulgar Toma Kirjacov (2200 ELO), în timp ce Andreea Panainte s-a clasat pe poziția a patra și a demonstrat că se poate lupta de la egal la egal în orice turneu masculin", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Sissa Constanța, Antonio Rușa.

Iată și clasamentul complet: 1. Eduard Văleanu (2450 ELO; 6 p),

2. Daniel Lefterache (2000 ELO; 6 p), 3. Toma Kirjacov (2200 ELO; 5,5 p), 4. Andreea Panainte (1850 ELO; 5 p).

Rezultate decisive, în ultima rundă: David Cristian - Eduard Văleanu 0-1, Iulian Mihailov - Dan Lefterache 0-1, Toma Kirjacov - Gochev Plamen 1-0.

Au mai fost premiați ofițerul punte Florin Enache, locul 1, categoria 1700 ELO, și Florin Savu, locul 1, categoria 1800 ELO.

Arbitrajul, unul impecabil, a fost asigurat de profesorul Claudiu Iordache, președintele Asociației Județene de Șah Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2932 secunde