Maria Cimpoeru, medaliată cu bronz la Campionatele Europene

131
Maria Cimpoeru, medaliată cu bronz la Campionatele Europene - maria2-1606924560.jpg

Articole de la același autor

Pugilista constănţeană Maria Cimpoeru a cucerit medalia de bronz a categoriei feminine 75 kg din cadrul Campionatelor Europene de juniori de la Sofia (Bulgaria).

Legitimată la CS Năvodari, unde este pregătită de antrenorii Ferodin Ablalim și Marcel Jipeanu, Maria Cimpoeru a acces în semifinale, fază în care a fost învinsă la puncte (0-5) de o reprezentantă a Poliniei, Oliwia Czerwinska.

Dintre tricolore, cea mai bună evoluţie a avut-o Maria Botică, la categoria +80 kg, care, în marea finală de miercuri, 2 decembrie, a învins-o pe poloneza Weronika Bochen, devenind astfel campioană europeană.

Tot miercuri, a luptat în finala categoriei 52 kg şi Ionuţ Chiriac, învins, după o decizie controversată, de rusul Stepan Shalapanov. Astfel, pugilistul român rămâne cu medalia de argint. 


Alţi români au ratat şansa de a se califica în finală şi rămân cu medaliile de bronz acordate pentru accederea în semifinale. Doruleţ Ţiu a fost învins la puncte (1-4), în semifinalele categoriei 60 kg, de ucraineanul Aleksandr Iarovîi, iar Alina Creţu s-a înclinat la puncte (0-5), în penultimul act al categoriei 66 kg, în faţa rusoaicei Anastasia Demurcian.

Alte trei medalii de bronz au fost aduse de Ionuţ Pavel (categ. 46 kg), Saly Palapiuc (categ. 48 kg) şi Andra Sebe (categ. 60 kg).

România a aliniat 21 de sportivi la Europenele de juniori de la Sofia - 13 la masculin şi 8 la feminin. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0651 secunde