Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache:

„Marea problemă a rugby-ului constănţean: lipsa terenurilor de joc”

318
„Marea problemă a rugby-ului constănţean: lipsa terenurilor de joc” - marea2-1613748430.jpg

Articole de la același autor

În vremuri marcate de incertitudine, rugby-ul constănţean traversează un proces de metamorfoză. Proiecte sunt multe şi măreţe, lipsurile - pe măsură şi foarte bine cunoscute, dar cel mai important lucru este ca activitatea să meargă mai departe, tradiţia să fie continuată.

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, însoțit de cei doi vicepreședinți, Mircea Copaci și Bogdan Marinescu, și secretarul general Florin Matei s-au aflat, săptămâna aceasta, la Constanța, unde, împreună cu preşedintele ACS Tomitanii, Cristian Cojocaru, şi reprezentanţi ai administraţiei locale, au purtat o serie de discuții pe baza viitorului rugby-ului în zona Dobrogei, una cu mare tradiție în sportul cu balonul oval.

La aceste discuții a participat și fostul internaţional Florian Constantin, personalitate marcantă a rugby-ului constănțean, fost președinte al RCJ Farul și al AJR Constanța.

„A fost o întâlnire pe care mi-am dorit să o avem încă de după alegerile locale, pentru a afla intențiile autorităților legate de sportul din zonă, dar mai ales planurile legate de rugby, de echipa de seniori. Am primit asigurări că echipa de seniori Tomitanii se va putea baza în continuare pe sprijinul financiar al primăriei și este un lucru extrem de important pentru că, în aceste vremuri dificile, echipa, jucătorii au nevoie de liniște și stabilitate pentru a putea face performanță.

Din păcate, marea problemă este lipsa terenurilor de joc, care, încet-încet, au dispărut din zona Constanței, o problemă cu care ne confruntăm de altfel în toată țara, cea a lipsei de infrastructură, multe terenuri fiind lăsate în paragină sau pur și simplu desființate și transformate în altceva.

De asemenea, un proiect foarte important este crearea unui Club Sportiv Municipal, primăria dorindu-și foarte mult să investească în tineri, să îi poată mențină în sportul local”, a declarat președintele FRR, Alin Petrache.

„Este un moment important pentru rugby-ul constănțean. A fost o discuție constructivă, în care s-a dezbătut menținerea piramidei de pregătire și de evoluție a rugby-ului începând de la copii, juniori și mare performanță. Mă bucur că va exista o colaborare strânsă între Federația Română de Rugby și administraţia locală pentru determinarea înființării unui club de mare performanță sub finanțarea primăriei, care să includă secțiile de mare performanță, handbal, rugby, volei etc. Aspectul acesta este primordial, avem nevoie de acest lucru la Constanța și toți cei prezenți la discuție au susținut acest punct de vedere”, a declarat, la rândul său, fostul internaţional Florian Constantin.

XXX

În zona Dobrogea, există în acest moment două echipe de seniori: ACS Tomitanii Constanţa, care evoluează în Superligă, și CS Năvodari, în Divizia Națională de Seniori. De asemenea, rugby-ul juvenil este foarte bine reprezentat, atât prin LPS „Nicolae Rotaru” Constanţa, CS Cleopatra Mamaia, CS Victoria Cumpăna, la juniori mari, și CSO Ovidiu, Victoria Cumpăna, CS Năvodari, CS Mihail Kogălniceanu, la juniori mici. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8948 secunde