Campaniile sportive "Campionii Școlii" și "Family Run"

Maratonul Nisipului sprijină sportul în școală și copiii cu boli grave

341
Maratonul Nisipului sprijină sportul în școală și copiii cu boli grave - maraton-1581955620.jpg

Articole de la același autor

În cadrul evenimentului internațional Maratonul Nisipului 2020, vor fi organizate campaniile sportiv-educative "Campionii Școlii" și Cursa "Family Run", în parteneriat cu școli din Constanța și cu părinții elevilor, pentru relansarea sportului la nivel de școală primară și gimnazială și pentru dezvoltarea spiritului competițional, precum și a obiceiului copiilor de a participa la competiții sportive.

"Din nefericire, au trecut inadmisibil de mulți ani de când România nu a mai descoperit o Nadie Comăneci, un Gheorghe Hagi, un Ilie Năstase, un Ivan Patzaichin sau o Gabriela Szabo. Acest lucru se întâmplă nu pentru că spiritul lor a murit, încă există în fiecare copil talentat din această țară, însă din păcate nu ne mai alocăm atât atenția, cât și resurse pentru sprijinirea lor și pentru a revedea România pe podiumurile campionatelor mondiale, europene sau jocurilor olimpice.

Prin organizarea curselor «Campionii Școlii» și «Family Run», în cadrul Maratonului Nisipului, ne dorim să construim o punte solidă pentru viitorii noștri atleți, ne dorim să dezvoltăm o comunitate sportivă puternică la Constanța, iar acest lucru nu se poate decât prin încurajarea sportului de masă. Contribuțiile de participare la aceste curse se vor întoarce în școli, pentru renovarea sălilor de sport și pentru achiziționarea logisticii specifice", declară Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive SanaSport și inițiatorul evenimentului internațional Maratonul Nisipului.

România ocupă locul 16 în Uniunea Europeană privind numărul de ore obligatorii de educație fizică și sport în școlile primare și gimnaziale, cu 59, respectiv 49 de ore pe an, mult sub media Uniunii Europene, de 67, respectiv 64 de ore de educație fizică pe an, potrivit unui Think Thank al Parlamentului European.

În timp ce majoritatea activităților sportive școlare obligatorii, în România, sunt atletismul, jocurile cu mingea și gimnastica, majoritatea țărilor europene mai oferă elevilor activități în aer liber și aventură, înotul și sporturile de iarnă. În acest context, Asociația Sportivă SanaSport consideră că sănătatea copiilor noștri ar trebui să fie prioritatea zero a guvernanților noștri și trebuie regândite noi strategii și politici publice pentru relansarea educației fizice în școli.



Sprijin acordat copiilor grav bolnavi


Contribuțiile de participare la cursa "Family Run", care se va desfășura pe distanța de 1 km, vor fi donate integral pentru susținerea acestui proiect social derulat de Asociația "Dăruiește Aripi" din Constanța.

Campaniile "Circuitul încrederii și al speranței" sprijină copiii diagnosticați cu boli cronice grave, onco-hematologice sau boli rare din regiunea Dobrogei și familiile acestora, prin oferirea de vizite la domiciliu de către personalul medical specializat al Centrului Medical Focus.



Înscrieri online la maraton


Fiind una dintre primele competiții sportive de anduranță din Europa care se desfășoară integral pe nisip, evenimentul internațional "Maratonul Nisipului" este și un mijloc inedit de promovare a sportului de masă și a litoralul românesc la nivel internațional, adunând la start peste 1.800 participanți din peste 20 țări.

Evenimentul va avea loc, în perioada 28-29 martie 2020, pe plaja din stațiunea Mamaia.

Cei interesați se pot înscrie pe website-ul evenimentului, maratonulnisipului.ro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5634 secunde