Luptătorii de la LPS "Nicolae Rotaru" Constanța se pregătesc la Băile Herculane

460
Luptătorii de la LPS

Articole de la același autor

Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" Constanța a avut în anul 2019 rezultate foarte bune la majoritatea competițiilor la care secțiile instituției au participat.


Una dintre acestea este secția de lupte, care a strâns numeroase medalii în urma unor evoluții extraordinare ale sportivilor de la malul mării.


Luptătorii de la LPS se află de trei zile într-un cantonament la Băile Herculane, acolo unde se pregătesc temeinic pentru noul sezon competițional.


Coordonați perfect de maestrul Ioan Giuglea, sportivii de pe litoral vor efectua multiple ședințe de pregătire, antrenându-se atât din punct de federe fizic, cât și tactic.


Un aspect important este și folosirea băilor termale, care ajută la refacerea mușchilor luptătorilor și la dezvoltarea corectă a acestora.


Înainte de plecarea în cantonament, maestrul Ioan Giuglea a dezvăluit într-un interviu exclusiv pentru "Cuget Liber" ce planuri are pentru anul 2020.


"Principalul nostru obiectiv este o medalie la Campionatul European de cadeți, acolo unde va participa Cristina Roșioru. Ea va merge și la Campionatul Mondial, acolo unde sperăm într-o clasare cât mai bună. Andrei Savu și Iulian Pop au și ei șanse să meargă la Europene și Mondiale. Sunt sigur că se vor descurca excelent acolo. În ceea ce privește competițiile interne, sperăm să dominăm la toate capitolele, așa cum am făcut-o în 2019", a declarat tehnicianul, care la finalul anului trecut a fost premiat cu titlul de cel mai titrat antrenor din 2019.


Lotul care a făcut deplasarea la Băile Herculane include 24 de luptători, care mai de care cu ambiții mai mari, pentru a cuceri cât mai multe podiumuri în sezonul care urmează.


Una dintre cele mai valoroase luptătoare ale Constanței, Cristina Roșioru, nu a efectuat deplasarea cu lotul celor de la LPS la Băile Herculane, aceasta aflându-se în pregătire cu echipa națională.


În schimb, Alexandra Condruț, cea care a dat toate așteptările peste cap în 2019 și a cucerit mai multe medalii strălucitoare, se află în pregătire cu echipa liceului de care aparține și speră că, datorită antrenamentelor intense, să atingă înalta performanță în 2020.


Primul turneu oficial de calificare va avea loc la începutul lunii martie, iar sportivii de la LPS promit să se prezinte în cea mai bună formă la această competiție. 


Finala Campionatului Național de cadeți va fi găzduită în proporție de 90 la sută de Sala Sporturilor din Constanța, ceea ce înseamnă că, la turneul din luna aprilie, sportivii de la malul mării vor fi încurajați de propriii suporteri. 


La fel ca și Cristina Roșioru, Constantin Păun, Andrei Savu și Ștefan Pop nu au efectuat deplasarea la Băile Herculane. 
Aceștia au fost convocați la lotul național de juniori și se vor alătura tricolorilor în cantonamentul de la Poiana Brașov. 
Luptătorii constănțeni se concentrează, astfel, doar pe ceea ce au de făcut pentru a cucerii noi medalii. La această disciplină, antrenametele sunt foarte dure, iar efortul fizic este unul ieșit din comun.


De asemenea, pe lângă forța fizică de care un luptător are nevoie pentru a triumfa, acesta trebuie să își folosească și forța psihică, ceea ce luptătorii de la LPS au reușit în sezonul trecut și sunt încrezători că vor reuși și în stagiunea care stă să înceapă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7683 secunde