Luptătorii de la LPS Constanța, "meci" important cu pandemia de coronavirus

315
Luptătorii de la LPS Constanța,

Articole de la același autor

Una dintre cele mai respectate discipline sportive din județul Constanța, luptele, se află în acest moment în pauză totală, din cauza pandemiei de coronavirus.

Secția de lupte a Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" Constanța este condusă de maestrul Ioan Giuglea, cel care, la finalul anului 2019, a fost premiat pentru cucerirea celor mai multe medalii câștigate în toate competițiile interne. Tehnicianul are grijă de elevii săi chiar și în această perioadă de pandemie. El le-a dictat un program bine stabilit, prin care sportivii se pregătesc de acasă pentru a rămâne cât mai mult în formă, în vederea participării la următoarele evenimente.

Unul dintre aspectele importante ale pregătirii fizice pe care o efectuează luptătorii de la LPS "Nicolae Rotaru" este și cantonamentul efectuat la începutul acestui an. În perioada 12-19 ianuarie, luptătorii au fost în cantonament la Băile Herculane, acolo unde au avut parte de antrenamente fizice, bazin, recuperare și refacere cu ape termale. Printre luptătorii care au efectuat deplasarea se numără și Amalia Rătunzeanu, Alexandra Condruț, Constantin Păun sau Andrei Savu.

"Trecem prin clipe grele. Le-am dat liber tuturor, pentru că nu este de joacă cu un asemenea virus. Sunt foarte mulți oameni care suferă din cauza acestei pandemii. Sănătatea tuturor este mai importantă decât concursurile la care ar fi trebuit să participăm. Sperăm să revenim mai puternici după această pauză. Elevii mei se pregătesc de acasă, dar este foarte dificil", a declarat, pentru "Cuget Liber", maestrul Ioan Giuglea.

XXX

În tot acest timp, Cristina Roșioru, una dintre speranțele luptelor constănțene, continuă să se pregătească în autoizolare pentru a fi cât mai în formă la următoarele competiții. În vârstă de doar 16 ani, Cristina este născută în comuna Tuzla, dar locuiește în prezent la Constanța. A cucerit, în 2019, titlul de campioană balcanică la lupte libere, după ce a învins în finală o sportivă din Turcia, cu scorul de 12-0.

"Cantonamentul de la începutul anului ne-a ajutat foarte mult. În această pauză, pregătirea fizică a elevilor mei va scădea, dar tot vor rămâne cu ceva forțe acumulate, pentru că au tras din greu la Băile Herculane. Sperăm să trecem cu bine peste această criză și să ne luptăm pe viitor la medalii, așa cum am făcut-o întotdeauna", a adăugat Ioan Giuglea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3593 secunde