Luptătorii de la LPS Constanța continuă pregătirea la domiciliu

391
Luptătorii de la LPS Constanța continuă pregătirea la domiciliu - luptatorii-1589732703.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă unele formațiuni sportive și-au reluat activitatea, iar sportivii s-au întors la antrenamente, unii dintre aceștia încă nu au liber la mișcare din cauza pandemiei de coronavirus. Secția de lupte din cadrul Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" Constanța nu își va relua activitatea, cel puțin până la data de 1 iunie.

Luptătorii constănțeni vor rămâne acasă și se vor pregăti în continuare după programul bine stabilit de maestrul Ioan Giuglea.

Una dintre problemele principale este aceea că șase sportivi ai secției de lupte nu locuiesc în oraș și, dacă ar fi aduși în Constanța, ar fi obligați să stea într-un cămin, ceea ce este imposibil, pentru că la LPS căminul este închis!

"Deocamdată nu știm nimic oficial. Tot ce pot să vă spun este că nouă nu ni se dă voie să facem antrenamente la LPS. Copiii se pregătesc de acasă, ținem legătura prin telefon. Fiecare își face antrenamentul. Sporturile individuale la care nu îți atingi partenerul se reiau. Noi practicăm un sport de contact și este foarte dificil.

Însă consider că putem face antrenamente. Putem păstra distanța, copiii se pot pregăti din punct de vedere fizic, iar pentru pregătirea specifică avem manechine. Le putem dezinfecta și am putea să intrăm în sală, să ne mișcăm. Eu am șase copii de la țară și dacă vreau să îi aduc la Constanța, trebuie să îi țin în internat. Nu avem posibilitatea aceasta. Să vedem ce se va întâmpla după 1 iunie. După cum s-a pus problema, este greu de crezut că se va relua vreun antrenament până la 1 iunie", a declarat maestrul Ioan Giuglea.

XXX

Faptul că sportivii se pregătesc de acasă reprezintă un mare dezavantaj pentru condiția lor fizică.

Maestrul Ioan Giuglea explică faptul că, înainte de această pandemie, luptătorii săi au cucerit medalii importante la Campionatele Naționale Școlare și aveau toate șansele să continue pe o pantă ascendentă.

"Este normal ca sportivii să își piardă din pregătire. Dacă vă aduceți aminte, la Campionatele Naționale Școlare am cucerit multe medalii. A venit această pandemie și ne-a dat planurile peste cap. Sper ca în toamnă să se reia campionatele de cadeți și de juniori. Probabil la seniori nu se vor mai organiza Cupa României și alte turnee de calificare.

Cristina Roșioru se pregătește cel mai bine din tot lotul de fete. Face antrenamente pe plajă și acasă, sub supravegherea tatălui ei. Are aparatură foarte bună acasă. Nu cred că vom avea vreun dezavantaj în fața altor cluburi, pentru că nu știu dacă alții se pregătesc mai bine. În Cristina Roșioru am mare încredere. Este ultimul an în care poate evolua la cadeți și obiectivul ei este să meargă la Campionatul European și să cucerească o medalie. Era foarte pregătită înaintea acestei pandemii, muncește foarte mult", a adăugat Ioan Giuglea.

Antrenorul de la LPS a vorbit și despre una dintre luptătoarele sale de suflet, Alexandra Condruț. Sportiva în vârstă de 18 ani își împarte timpul în această perioadă între lupte și învățat pentru examenul de bacalaureat.

"Alexandra este foarte conștiincioasă. Am adus-o de la 23 August, după ce m-a rugat un prieten să o înscriu la liceu la Constanța. La început, pierdea în fața oricărei adversare, însă am încurajat-o și am muncit mult cu ea, iar anul trecut a «explodat»", a completat maestrul Ioan Giuglea.

Una dintre cele mai talentate luptătoare antrenate de Ioan Giuglea este Amalia Rătunzeanu.

Chiar dacă în unele meciuri i-a surprins pe toți cu procedeele sale rar întâlnite, Amalia îl nemulțumește pe Ioan Giuglea din cauza faptului că nu pune foarte multă seriozitate în antrenamentele sale. Performanța nu se poate face numai cu talent, astfel că, pentru a ajunge în vârf, Amalia trebuie să continue să muncească.

"Amalia Rătunzeanu are un talent ieșit din comun. Problema ei este că nu se pregătește conștiincios. Am sunat-o zilele trecute și mi-a spus că nu are unde să se antreneze. Să fim serioși. Ea locuiește în comuna Padina din județul Buzău. Poate merge la stadion, pentru că sunt sigur că nu e închis. Poate ieși să alerge pe strada ei, că are voie să facă mișcare individual. Este treaba ei dacă nu înțelege. Se va întoarce cu 80 de kilograme și s-a terminat totul pentru ea", a concluzionat Ioan Giuglea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4071 secunde