Luptătorii de la LPS Constanța, calificați la finalele Campionatului Național Școlar

469
Luptătorii de la LPS Constanța, calificați la finalele Campionatului Național Școlar - luptatorii-1582833591.jpg

Articole de la același autor

În perioada 21-22 februarie, la Iași și la Tulcea, au avut loc două competiții foarte importante pentru luptele constănțene. Este vorba despre calificările la Campionatul Național Școlar faza zonală, la care Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" a participat cu succes. 


În turneul de la Iași, unde s-a desfășurat concursul de lupte libere, Constanța a fost reprezentată de 12 sportivi, care s-au calificat in corpore pentru faza finală. Dintre aceștia, câțiva au încheiat competiția pe prima treaptă a podiumului. 
Izabela Marin a triumfat la categoria 46 de kilograme, Gabriela Cuc la categoria 57 de kilograme, Amalia Rătunzeanu la categoria 73 de kilograme, iar Cristina Roșioru la categoria 69 de kilograme.
 
Toți sportivii care au fost la Iași au fost însoțiți de maestrul Ioan Giuglea. 


"Sunt foarte mulțumit de evoluția elevilor mei. Nu mă așteptam să se califice toți 12 pentru faza finală și totuși uite că am reușit. Este o performanță extraordinară pentru LPS Constanța", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ioan Giuglea. 
În competiția de la Tulcea, s-a concurat la lupte greco-romane. Constanța a fost reprezentată de 10 sportivi, toți calificați pentru faza finală. 


La fel cum s-a întâmplat și la Iași, unii dintre ei au încheiat concursul pe primul loc. Constantin Păun s-a impus la categoria 110 kilograme, Mihail Caraciobanu la categoria 55 de kilograme, iar Alexandru Filipescu la categoria 48 de kilograme. 
Sportivii au fost însoțiți la Tulcea de antrenorul Valentin Dobrin, cel care face o echipă foarte bună alături de Ioan Giuglea la LPS "Nicolae Rotaru". 


Toți acești sportivi care au participat la calificări vor merge, săptămâna viitoare, la fazele finale. La Reșița, va avea loc faza finală pentru lupte libere, în timp ce, la Pitești, se va concura la lupte greco-romane. Antrenorii constănțeni sunt siguri că se vor întoarce acasă cu câteva medalii strălucitoare. 


"Nu mergem la finale ca să facem figurație. Vrem să câștigăm cât mai multe medalii, pentru că avem valoare. Sunt sigur că ne vom prezenta foarte bine și vom domina ambele competiții", a adăugat Ioan Giuglea. 


XXX 
Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" Constanța a dat și o altă lovitură în ceea ce privește secția de lupte.
Multiplul campion mondial la lupte pe plajă și multiplu medaliat la lupte libere și greco-romane Vlad Caraș s-a întors la Constanța pentru a ajuta clubul și a fi alături de sportivii care se luptă la fiecare competiție pentru medalii. 
Vlad Caraș nu va fi plătit la Constanța. Acesta a semnat un contract de voluntariat și a acceptat imediat să lucreze cu maestrul Ioan Giuglea și cu antrenorul Valentin Dobrin. 


Plecat de la Constanța, Vlad Caraș a luptat mult timp pentru CSM Reșița, club în culorile căruia a câștigat Campionatul Național la categoria 97 de kilograme în 2017. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7236 secunde