Luptătorii constănțeni, pe ultima sută de metri cu pregătirea pentru Europene

222

Articole de la același autor

CS Mangalia a participat, zilele trecute, la ediția cu numărul 33 a "Cupei Călărași", în Republica Moldova, o competiție internațională unde dobrogenii au revenit după 20 de ani.

Delegația constănțeană a fost formată din sportivii Nicoleta Popa, Daniel Sandu, Liviu Costache, Andrei Balaban, George Pârvu și Ana Pârvu, însoțiți de Lucian Luca, președintele Asociației Sportive Municipale Callatis mg Mangalia, și de antrenorul Marian Oancea.

Luptătorii de la malul mării au cucerit două medalii de aur, prin Nicoleta Popa (52 kg) și Daniel Sandu (28 kg), și două medalii de bronz, prin Liviu Costache (74 kg) și Andrei Balaban (85 kg). În clasamentul general, Mangalia s-a clasat pe cea de-a treia treaptă a podiumului, după Republica Moldova și Belarus.

"Turneul a fost foarte puternic, ținând cont că s-au prezentat sportivi din fostele țări sovietice, cunoscuți pentru performanțele lor în lupte libere. Pe noi ne-a interesat să o supunem la un test pe Nicoleta, deoarece ea va participa, vara aceasta, la Europene. Sportiva noastră a disputat finala cu reprezentanta Belarusului, o pretendentă la titlul european. Obținerea acestei medalii a ajutat-o pe Nicoleta să aibă mai multă încredere în ea. Acum, sportiva noastră se află într-un vârf de formă foarte bună", a declarat, pentru "Cuget Liber", Lucian Luca.

Antrenorul Marian Oancea este un fost concurent la această competiție, iar după 20 de ani s-a întors în postura de antrenor. Tehnicianul își amintește și acum că au fost dintotdeauna meciuri foarte puternice la Călărași. Marian Oancea a reușit să obțină o medalie de bronz ca sportiv.

"Știam cum luptă sportivii din estul Europei și mă așteptam să fie greu. Important este faptul că această competiție a fost benefică pentru sportivii noștri, pe care îi așteaptă alte concursuri și mai puternice", a spus antrenorul.

v v v

În altă ordine de idei, alți patru luptători constănțeni, componenți ai loturilor naționale, au urcat pe podium, de data aceasta la Turneul Internațional al Turciei, desfășurat la Izmir. La greco-romane, Florin Tița (46 kg) a câștigat aurul, iar Răzvan Arnăut (54 kg) a obținut argintul. Cei doi sunt legitimați la CS Farul.

La lupte libere, Cristina Pintilie (49 kg), de la LPS, a obținut bronzul, în timp ce colegul său Sebastian Raicea (100 kg) s-a clasat pe locul V.

Sportivii de la CS Farul sunt antrenați de Grigore Gheorghe, iar cei de la LPS, de Ioan Giuglea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6254 secunde