Lotul național de yachting se antrenează în condiții de top la Constanța

1061

Articole de la același autor

Lotul național de yachting a început pregătirea intensivă de primăvară, în premieră, în baza nautică a Universității Maritime din Constanța (UMC), grație unui parteneriat semnat, în urmă cu două luni, între Universitate și Federația Română de Yachting (FRY).

Cantonamentul a început în data de 31 martie și va continua până pe data de 10 aprilie. Lotul național de sportivi de performanță al FRY este compus din 22 de sportivi de la clasele Optimist și Laser și este condus de antrenorul federal Liviu Doară, sprijinit de lectorul universitar dr. Alexandru Micu.

Pregătirea se face pe trei planuri: fizic, tehnic și teoretic.

"Universitatea Maritimă a pus la dispoziție baza nautică de pe malul Lacului Siutghiol cu toate facilitățile necesare desfășurării unui cantonament de lot național. Sportivii au tot ce le trebuie, de la vestiare încălzite până la sală de curs dotată cu videoproiector", declară Alexandru Micu.

Antrenorul federal Liviu Doară mulțumește conducerii Universității Maritime pentru deschiderea pe care a manifestat-o în susținerea unui sport nautic olimpic în România.

"Este pentru prima dată când lotul național FRY poate să se antreneze în niște condiții decente având cazarea și locul pentru pregătire fizică, teoretică și tehnică în același loc", spune Liviu Doară.

v v v

În zilele de 12 și 13 mai, pe lacul Siutghiol, are loc cea de-a patra ediție a Trofeului "Bricul Mircea" - Memorial "Amiral Ilie Ștefan", destinată copiilor și juniorilor, la clasele Optimist, Laser Radial 4.7, Cadet și RS Terra.

Competiția este organizată de Clubul Sportiv Știința Constanța, în colaborare cu Liga Navală Română și Asociația Județeană de Yachting Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 26 Februarie 2018
Stire din Economie : Cadet la Eastern Pacific
Luni, 26 Februarie 2018
Stire din Economie : Practicant pe o navă japoneză
Pagina a fost generata in 0.9349 secunde