Lotul feminin de box al României se pregătește la Eforie Nord

175

Articole de la același autor

Localitatea Eforie Nord este, din nou, gazda lotului feminin de box al României, care a ales să facă un stagiu de pregătire mai îndelungat la malul mării. Una dintre cele mai valoroase sportive care se află îmreună cu lotul național feminin de box la Eforie Nord este Lăcrămioara Perijoc, o pugilistă care nu mai are nevoie de prea multă prezentare.

Lăcrămioara Perijoc este o sportivă cu dublă legitimare, CSA Steaua și CSM Mangalia, și cu puțin noroc va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care vor avea loc în vara anului viitor.

Lăcrămioara a reușit anul trecut o performanță remarcabilă pentru România. A participat la Campionatul European din Spania, competiție la care a obținut medalia de aur și totodată centura de campioană. Perijoc s-a impus în marea finală în fața rusoaicei Karina Tazabekova.

Sportiva în vârstă de 25 de ani a povestit cum s-a simțit la competiția inter-continentală și ce emoții au încercat-o în finala cu sportiva din Rusia.

"Sunt foarte fericită pentru reușita mea la ultima competiție. Încă mă bucur de această medalie și de această centură și muncesc în continuare pentru obiectivele pe care le am. Am trăit fiecare meci la maximum. Am avut o mentalitate foarte bună și cred că de aceea am reușit. La meciul din finală nu m-am gândit la rezultat. Știam cine este Rusia în box și, sincer, m-am gândit că voi fi defavorizată la decizie. Mintea mea a fost conectată doar la adversara mea. În momentul în care s-a anunțat că eu am câștigat, mi s-au înmuiat picioarele. Am vrut să fiu numărul 1, pentru că imnul se intonează doar pentru numărul 1", a declarat Lăcrămioara Perijoc.

Sportiva are o poveste de viață interesantă. Ea luptă pentru CS Mangalia, dar și pentru CSA Steaua însă, inițial, a practicat fotbalul feminin. După cum chiar ea mărturisea, la fotbal depindea și de aportul colegelor, astfel că, la 17 ani, a decis să intre în ringul de box și să lupte pe cont propriu.

"Mi-a plăcut dintotdeauna fotbalul, de mică am jucat, unde era fotbal, acolo eram și eu. Am mingea în portbagaj la mașină tot timpul, indiferent unde merg. Când eram mică, îi vedeam pe băieți, mergeam acasă și încercam să învăț, să mă ridic la nivelul lor, căci altfel nu mă luau în echipă. Eram aleasă înaintea băieților și asta îmi dădea încredere în mine că pot mai mult. Îmi plac și centrările, și șuturile tari, și driblingurile, mă adaptez în funcție de meci. Îmi plac Messi, Ronaldo, Ianis Hagi. Îi iubesc pe toți cei care sunt buni și muncesc și își doresc să se depășească", a spus Lăcrămioara Perijoc.

XXX

La Eforie Nord, împreună cu sportivele care participă la stagiul de pregătire, se află și maestrul Adrian Lăcătuș, împreună cu soția sa, Mihaela Cijevschi, singura campioană mondială la box din România. Adrian Lăcătuș are foarte mare grijă de sportivele pe care le antrenează și speră să obțină cât mai multe performanțe notabile la această competiție, dar și la cele care vor urma.

Tot în aceste zile, la Complexul Sportiv "Marea Neagră", îl putem găsi și pe celebrul Titi "Prosop", cel care a stat pentru foarte mulți ani în colțul campionului mondial Leonard Doroftei.

Acesta le pregătește pe câteva dintre junioarele care, anul trecut, au participat cu rezultate foarte bune la Campionatul Național, disputat tot la Eforie Nord.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5805 secunde