Premieră la Constanța

Litoralul găzduiește o etapă a Campionatului Național de karting

883
2
Litoralul găzduiește o etapă  a Campionatului Național de karting - litoralul-1392837624.jpg

Articole de la același autor

Anul acesta, prima etapă a Campionatului Național de karting este programată în perioada 5-6 aprilie, pe pista AMKART din București, urmând ca, pe 3 și 4 mai, să se desfășoare, în premieră la Constanța, pe o pistă specială amenajată la Maritimo, cea de-a doua etapă, organizată de Federația Română de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu Seaside Roads Constanța. 


La noua ediție a CN, revin și tinerii piloți constănțeni Răzvan Onoaie, Ștefan Manolache, Gabriel Badea Hahui și Mario Ciochindel. 
În campionatele precedente, Răzvan Onoaie a obținut argintul, în 2012, la categoria Kid, și bron-zul, în 2013, la categoria Pufo, recent celebrat la Gala Campionilor Federației Române de Automobilism Sportiv. Elev în clasa a III-a la Școala Spectrum din Constanța, Răzvan este un exemplu de eficiență în ceea ce privește coordonarea atât în spațiu (pe pista de karting), cât și în gândire, obținând, în paralel cu premiile sportive, și premiul întâi la Concursul Național de Matematică "Lumina Math", ediția a XVII-a, de anul trecut! 
Și cum este de așteptat, o gândire corectă nu poate fi compatibilă decât cu virtuți, astfel că, pe lângă sport și dedicare în misiunea sa de cercetaș, Răzvan Onoaie a fost apreciat, în cadrul Campionatului Național de karting din 2013, drept un sportiv fair-play, datorită ajutorului acordat unui alt participant ajuns în decor în urma ciocnirii lor, renunțând la avantajul ce i-ar fi asigurat un timp și mai bun. 
În prezent, tânărul constănțean împreună cu colegii lui se pregătesc să-și întâlnească adversarii pe pistele din competițiile de anul acesta (București, Bacău, Brașov și Constanța), de această dată la o categorie superioară celei Pufo, respectiv la Mini, standard ce impune o tranziție de turație de la 12.000 la 14.000 de rotații pe minut și implicit o evoluție mecanică a kart-ului. 
"În ciuda aparențelor, kart-ul profesionist nu este ușor de manevrat, este foarte diferit de kart-ul de agrement. Fără dotări precum suspensii sau ABS, piloții depun un efort fantastic pentru manevrarea lor. Este un sport care necesită multă muncă, dar e frumos. Există un respect și o unitate între piloți după terminarea cursei, e impresionantă", unul dintre părinții sportivilor. 
v v v
Pilot pregătit de antrenorul Daniel Pisică, dar și, timp de patru etape, de pilotul Dudu Șenchea, Răzvan Onoaie va concura în această primăvară, la categoria Mini, și cu Ștefan Manolache, pilot constănțean ce a obținut un loc fruntaș, în 2012, la categoria Kid. George Badea Hahui, mezinul trio-ului constănțean, o să concureze tot la kid, iar Mario Ciochindel o să concureze la clasa Pufo. 


Comentează știrea

slovak hermes bags
19 mai 2014
slovak hermes bags

hermes shop würzburg annastra?e Stiri Sport : Litoralul găzduiește o etapă a Campionatului Național de karting | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online slovak hermes bags http://www.epbom.net/how-to-spot-the-fake-dark-blue-hermes-handbags-handbag.asp

MBT Tupu Shoes
3 iunie 2014
MBT Tupu Shoes

mbt shoes uk oxford street Stiri Sport : Litoralul găzduiește o etapă a Campionatului Național de karting | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online MBT Tupu Shoes http://www.lapress.org/mbtshoesonline/mbt-shoes-sale-uk-co.asp

Articole pe aceeași temă

Marţi, 14 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Ce mașini preferă să fure hoții
Marţi, 14 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : ITP în limba engleză
Marţi, 14 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Mercedes, vânzări record în 2013
Pagina a fost generata in 0.3516 secunde