Liga XFL a intrat în faliment

799
Liga XFL a intrat în faliment - fotbalamerican-1586867905.jpg

Articole de la același autor



XFL, noul campionat de fotbal american lansat în acest an, care spera să-i facă concurență puternicei ligi profesioniste NFL, și-a declarat luni falimentul, la câteva zile după ce a fost obligat să își suspende sezonul inaugural, din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP.


"Din păcate, ca o companie nouă, nu suntem imuni la repercusiunile și incertitudinile economice dure provocate de criza Covid-19", a precizat XFL într-un comunicat.
În dosarul său de 15 pagini depus la un tribunal pentru faliment din statul Delaware, pasivele ligii sunt estimate între 10 și 50 de milioane de dolari.


Vineri, liga lansată de miliardarul Vince McMahon a decis să își suspende activitățile și și-a concediat toți angajații.
XFL, care avea opt echipe în Los Angeles, New York, Washington, Houston, St Louis, Seattle, Dallas și Tampa Bay, s-a angajat totuși să organizeze un al doilea sezon după anularea primei campanii începute pe 8 februarie, după ultimul Super Bowl al NFL.


Vince McMahon, care este, de asemenea, președinte și proprietar al WWE, principala ligă profesionistă de lupte (catch), a încercat un experiment similar în anul 2000, cu un campionat numit tot XFL și care a fost desființat după un singur sezon.
Mircea GHIȚĂ




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8373 secunde