Liga italiană de fotbal vrea să ducă până la capăt actualul sezon, opt cluburi sunt în dezacord

765
Liga italiană de fotbal vrea să ducă până la capăt actualul sezon, opt cluburi sunt în dezacord - 1584882928553-1587467388.jpg

Articole recomandate

Liga italiană de fotbal a confirmat luni dorința de a duce până la capăt actualul sezon din Serie A, în ciuda rezervelor ridicate de opt cluburi, aproape jumătate dintre cele de elită, care avertizează în legătură cu "riscurile incalculabile" legate în continuare de pandemia de coronavirus, informează agerpres.ro.


"Consiliul Ligii Serie A, care s-a reunit astăzi (luni) a confirmat în unanimitate intenția de a încheia sezonul 2019/2020, dacă guvernul autorizează desfășurarea sa", a scris instanța într-un comunicat.


Orice reluare se va face "în conformitate cu regulile stabilite de către FIFA și UEFA, precum și de Federația italiană (FIGC)" și "conform protocoalelor medicale pentru protejarea jucătorilor", adaugă instanța.


Mass-media italiană precizează, însă, că opt cluburi - Brescia, Torino, Sampdoria, Udinese, SPAL Ferrara, Genoa și Fiorentina - situate în nordul peninsulei, zona cea mai afectată de pandemie, precum și Cagliari, din sudul țării, se opun reluării sezonului din cauza "riscurilor incalculabile" care le implică o astfel de măsură.


Ministrul italian al Sportului, Vincenzo Spadafora, care urmează să discute săptămâna acesta cu conducătorii federațiile, nu dă însă "nicio asigurare pentru reluarea campionatului sau a antrenamentelor pe 4 mai", data la care este prevăzută încheierea izolării, după cum a declarat pentru postul Rai 2.


Vineri, Federația a pledat pentru o reluare a meciurilor "la sfârșitul lunii mai - începutul lunii iunie", insistând asupra mizelor economice și estimând că cei care militează pentru o anulare a sezonului "nu iubesc fotbalul, nici italienii".


Președintele FIGC, Gabriele Garvina, evocă o perioadă de trei săptămâni după încetarea izolării, necesară pentru pregătirea fizică a jucătorilor, înainte de reluarea competiției.


Italia a înregistrat peste 24.000 de decese din cauza noului coronavirus.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8333 secunde