Jocurile Olimpice de la Tokyo - întrecerile de gimnastică

Larisa Iordache va concura doar la bârnă. „Durerile la gleznă sunt foarte greu de suportat”

252
Larisa Iordache va concura doar la bârnă. „Durerile la gleznă sunt foarte greu de suportat” - larisa-1626979452.jpg

Articole de la același autor

Concursul de calificare de la Jocurile Olimpice de la Tokyo este tot mai aproape. Gimnaştii au avut, miercuri, 21 iulie, antrenamentul pe podium, iar fetele, joi, 22 iulie. Principala veste din tabăra României nu este, din păcate, prea bună.

Larisa Iordache, multiplă campioană europeană, nu va concura la această ediţie a Jocurilor Olimpice decât la un singur aparat, bârna, din cauza durerilor la gleznă.

„Mă doare foarte rău glezna. Durerile sunt foarte greu de suportat. Am avut antrenament şi în sala de competiţii, iar bârna pe care vom concura îmi place foarte mult. Sper ca, în calificări, să am o zi bună, să fiu liniştită când mă voi prezenta în faţa arbitrelor“, şi-a explicat Larisa Iordache, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică, decizia de a nu concura şi la individual.

În schimb, constănţeanca Maria Holbură, de la CS Farul, va concura la toate cele patru aparate.

„Trebuie să îmi fac exerciţiile aşa cum le-am făcut şi acasă”, a spus optimistă sportiva de la malul mării. Iar cei doi antrenori, Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, cu care se pregăteşte din luna mai, aşteaptă de la ea un concurs fără ratare.

Larisa Iordache şi Maria Holbură au avut antrenamentul pe podium, joi, 22 iulie, în intervalul orar alocat celei de-a III-a subdiviziuni. Ca şi în calificări, ele au început acomodarea la bârnă.

Singur reprezentant al României în concursul olimpic masculin la gimnastică, Marian Drăgulescu a intrat pentru prima oară în impozanta sală Ariake Gymnasium Centre, la antrenamentul pe podium, alături de ceilalţi gimnaşti care vor concura în prima subdiviziune de calificări pe 24 iulie.

La sfârșitul antrenamentului, Marian Drăgulescu era mulţumit. „Am două sărituri încă foarte valoroase în acest moment. Mai am de muncit încă două zile pentru a pune la punct ultimele detalii”, a spus „Marocanul”.


XXX

Iată programul competiţiei de gimnastică: 24 iulie, ora 10.00 (4.00, ora României) - concursul de calificări masculin, Marian Drăgulescu va concura în a IV-a rotaţie, din prima subdiviziune; 25 iulie, ora 15.10 (9.10, ora României, concursul de calificări feminin, Larisa Iordache şi Maria Holbură vor concura în cea de-a III-a subdiviziune); 26 iulie, ora 19.00 (13.00, ora României) - finala pe echipe în concursul masculin; 27 iulie, ora 19.45 (13.45, ora României) - finala pe echipe în concursul feminin; 28 iulie, ora 19.15 (13.15, ora României) - concursul individual compus masculin; 29 iulie, ora 19.50 (13.50, ora României) - concursul individual compus feminin; 1 august, ora 17.00 (10.00, ora României) - finalele pe aparate la sol şi cal cu mânere, la masculin, sărituri şi paralele, la feminin; 2 august, ora 17.00 - finalele la inele şi sărituri (18.54), la masculin, şi la sol (18.00), la feminin; 3 august, ora 17.00, finalele la paralele şi bară, la masculin, și la bârnă (17.48), la feminin.

Concursul de gimnastică va fi transmis în direct de TVR 2. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2886 secunde