La HCDS, pregătiri pentru derby-ul cu Dinamo. „Trebuie să intrăm în formă!”

255
La HCDS, pregătiri pentru derby-ul cu Dinamo. „Trebuie să intrăm în formă!” - lahcds2-1605553313.jpg

Articole de la același autor

După cinci săptămâni de antrenamente, handbaliştii de la HC Dobrogea Sud numără zilele până la duelul din campionat cu Dinamo.

„Delfinii” nu au mai jucat un meci oficial din 11 octombrie, de la victoria cu Steaua din turneul de la Sfântu Gheorghe, din etapa a 9-a a Ligii Naţionale, iar perioada lungă de pauză îi îngrijorează deja pe antrenorii Djordje Cirkovic și George Buricea.

Efectele pandemiei sunt imprevizibile, așa cum s-a întâmplat pe 23 octombrie, când întâlnirea cu CSM Făgăraș de la Sfântu Gheorghe s-a anulat, după ce adversarii au depistat cazuri pozitive în lot. Dacă nu mai apar surprize, derby-ul cu Dinamo va fi pe 27 noiembrie, adică peste alte 10 zile.

„Este foarte greu. Este o perioadă în care nici meciuri amicale nu poți să aranjezi. Cel mai greu este pentru jucători, dar și pentru antrenori este o experiență nouă. Am jucat cinci meciuri la rând în turneul de la Sfântu Gheorghe, iar acum trebuie să intrăm în formă, după mai mult de 40 de zile fără meci oficial.

Ce e bine? Că am avut timp să ne rezolvăm problemele, după primele 14 meciuri oficiale, că nu avem accidentări, că avem timp să pregătim bine meciul cu Dinamo. Mă bucur că Iancu, Vasile și Simovic s-au întors sănătoși de la echipele naționale. Iancu a fost decisiv cu Muntenegru, sunt foarte mulțumit de el. Eu spun că România are o șansă foarte bună să se califice la turneul final al Campionatului European din 2022”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, antrenorul principal Djordje Cirkovic.

Pe locul doi în clasament

Federaţia Română de Handbal a omologat cu scorul de 10-0 în favoarea adversarilor rezultatele meciurilor pe care CSM Focșani nu le-a mai putut disputa la turneul al doilea de la Sfântu Gheorghe, ca urmare a cazurilor pozitive depistate în lot și excluderii din turneu.

Cu cele trei puncte bifate pentru meciul cu CSM Focșani din 6 octombrie, HC Dobrogea Sud are 27 de puncte după 10 etape disputate şi ocupă locul al doilea în clasament. Dinamo este lider, cu 30 de puncte, Potaissa Turda are 24 de puncte, iar Minaur Baia Mare, CSM București și Politehnica Timișoara au, fiecare, câte 21 de puncte.

EURO 2020, doar în Danemarca?

Lovitură de teatru în handbalul continental! Cu doar 15 zile înainte de startul Campionatului European de handbal feminin, Norvegia a anunţat, luni, 16 noiembrie, că s-a retras din organizarea în asociere cu Danemarca a turneului final, din cauza constrângerilor sanitare legate de pandemia Covid-19.

„Pe baza evaluărilor aprofundate ale autorităţilor sanitare norvegiene, precum şi a solicitărilor şi deciziilor autorităţilor politice, Norvegia nu poate fi organizatoare a Campionatului European feminin de handbal”, a transmis Federaţia Norvegiană de Handbal, într-un comunicat dat publicităţii.

Cel mai probabil, Europenele se vor desfăşura, în perioada programată, 3-20 noiembrie, numai în Danemarca.

Naţionala României este calificată la această importantă competiţie, fiind repartizată în Grupa D, alături de Norvegia, Germania şi Polonia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4749 secunde