Andrei Talpeş, team-manager BC Athletic Constanţa:

„La Constanţa, tinerii muncesc foarte mult şi vor avea mereu o şansă să joace!”

178
„La Constanţa, tinerii muncesc foarte mult şi vor avea mereu o şansă să joace!” - 25072704123074621227182007570513-1635852536.jpg

Articole de la același autor

Găzduit de municipiul Târgovişte, stagiul de pregătire pentru baschetbaliştii-juniori selecţionaţi din toată România s-a încheiat cu bine. Cu două jucătoare de la Athletic Laguna Constanţa în pregătire la feminin şi antrenoarea Alina Şerban făcând parte din colectivul tehnic de antrenori la masculin, programul de selecţie va continua.

Timp de şase zile, arenele sportive din municipiile Târgovişte şi Sf. Gheorghe au găzduit o nouă acţiune de pregătire centralizată în cadrul Programului Naţional de Selecţie dedicat sportivilor născuţi în anul 2008, program demarat în toamna acestui an de Federaţia Română de Baschet, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului, împreună cu structurile sportive afiliate.

Astfel, cei mai de perspectivă sportivi U14 din întreaga ţară au participat la mai multe sesiuni de antrenamente specifice, care au urmat o linie metodică unică de pregătire centralizată, încercând să-şi etaleze din nou calităţile native, dar mai ales să-şi îmbunătăţească abilităţile şi bagajul de cunoştinţe de tehnică individuală şi de echipă. Energia, entuziasmul, dar şi emoţia inerentă vârstei au fost principale caracteristici în cantonamentele de la Târgovişte şi Sf. Gheorghe, iar antrenorii români prezenţi la aceste stagii au vegheat asupra corectitudinii execuţiilor tehnice, insuflându-le tinerelor talente şi spiritul de competitivitate. Aşa cum se întâmplă, de exemplu, la Constanţa.

„Tinerii muncesc foarte mult, este o experinţă foarte bună pentru ei să joace, acumulează minute şi experienţă, iar aici, la Constanţa, vor avea mereu o şansă să joace”, a declarat team-managerul BC Athletic Neptun, Andrei Talpeş.

La Sf. Gheorghe, antrenorii Laura Niţulescu, Norbert Kovasch, Cristina Ciocan Acea, Melania Kokovay, Florina Pora, Agnes Jakab şi Paula Misăilă, împreună cu reprezentantul Federaţiei Române de Baschet, Claudiu Fometescu, au interacţionat pe grupuri de lucru, la stagiul de pregătire fiind prezente 56 de sportive U14.

Iar la Târgovişte, antrenorii Elena Stan, Alina Şerban, Flavius Lăpuşte, Flavius Tace, Eduard Vochin şi David Karsai, împreună cu reprezentantul Federaţiei Române de Baschet, Ioan Constantin, au interacţionat pe grupuri de lucru, la stagiul de pregătire fiind prezenţi 50 de sportivi U14.

XXX

FIBA a acordat României dreptul de a organiza cea mai puternică întrecere de baschet 3x3 rezervată sportivilor U23. FIBA 3x3 U23 World Cup 2022, masculin şi feminin, se va desfăşura, în perioada 3 - 16 octombrie 2022, în ţara noastră, într-o localitate care va fi confirmată ulterior.

În calitate de ţară-organizatoare, România este calificată automat la Cupa Mondială, atât în întrecerea masculină, cât şi în cea feminină.

Ultima ediţie a FIBA 3x3 U23 World Cup 2022 s-a disputat în 2019, la Lanzhou (China).

De asemenea, FIBA a confirmat calificarea României, în urma punctajului acumulat, în întrecerea feminină a FIBA 3x3 World Cup 2022. Competiţia se va disputa la Antwerp (Belgia), între 21 şi 26 iunie 2022.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Baschet

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4847 secunde