La arme! Meciuri tari pentru internaţionalii de la HC Dobrogea Sud

212
La arme! Meciuri tari pentru internaţionalii de la HC Dobrogea Sud - laloturi2-1614888214.jpg

Articole de la același autor

Șase handbaliști de la HC Dobrogea Sud s-au alăturat, săptămâna aceasta, echipelor naționale.

Daniel Vasile, Ionuț Iancu și Gabriel Ilie s-au prezentat, miercuri, la reunirea tricolorilor, la București, în vederea „dublei” cu reprezentativa statului Kosovo, din preliminariile Campionatului European 2022. Și pivotul muntenegrean Nebojsa Simovic va juca în calificările pentru EURO 2022, în timp ce brazilianul Fabio Chiuffa va lupta pentru prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar Irakli Chikovani va susține un stagiu de pregătire în Georgia.

Convocat de selecționerul Rareș Fortuneanu, ca și în toamnă, când a făcut parte din lotul tricolor pentru meciurile cu Suedia și Muntenegru, portarul Daniel Vasile speră să confirme încrederea acordată și să apere buturile naționalei.

„Nu pot decât să mă bucur că, în toată această nebunie, continui să mă antrenez și să joc atunci când toată lumea abia așteaptă să reintre pe teren. Ne aşteaptă două meciuri pentru calificare pe care trebuie să le tratăm foarte serios”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, portarul Daniel Vasile.

Naţionala României va întâlni reprezentativa statului Kosovo, pe 10 martie, la Priştina, și pe 14 martie, la București, obiectul fiind câştigarea ambelor partide, pentru a continua cu șanse mari cursa de calificare la turneul final al EURO 2022. În ecuație mai intră Suedia și Muntenegru, care se vor întâlni, pe 9 martie, la Lund. Meciul, care trebuia să se dispute pe 9 ianuarie, a fost reprogramat ca urmare a cazurilor de infectări cu virusul Covid-19 apărute în lotul nordicilor.

Fabio Chiuffa va juca în turneul 1 de calificare pentru JO de la Tokyo, care va fi găzduit de capitala muntenegreană Podgorica, în perioada 12-14 martie. Brazilia se va bate cu Norvegia, Chile și Coreea pentru unul dintre primele două locuri calificante.

XXX

Vineri, 5 martie, Subcomisia tehnică masculină de seniori se reuneşte, la București, pentru un curs de perfecționare de două zile pentru antrenorii și preparatorii fizici ai echipelor din Liga Naţională. În cadrul acestui curs, Rareș Fortuneanu și Alain Quintallet vor prezenta metodele folosite în pregătirea fizică a primei reprezentative.

„Selecționerul Rareș Fortuneanu a dorit ca, împreună cu preparatorii fizici Ștefan Ciuntu și Alain Quintallet, să se întâlnească cu antrenorii echipelor de primă ligă pentru a face o prezentare a modelului de lucru în ceea ce privește pregătirea fizică. Odată cu această acțiune, antrenorilor li se oferă oportunitatea de a participa la antrenamentele echipei naționale și de a aplica la propriile echipe de club modelele învățate aici”, a declarat, pentru frh.ro, Iulian Stamate, antrenor federal în cadrul Federației Române de Handbal. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2805 secunde