JO. Sabia pe echipe masculin, probă la care România este vicecampioană olimpică, SCOASĂ din program

92
1
JO. Sabia pe echipe masculin, probă la care România este vicecampioană olimpică, SCOASĂ din program - echipamasculinadesabiearomanieii-1385806448.jpg

Articole recomandate

Proba masculină de sabie pe echipe, în care România este vicecampioană olimpică și mondială, a fost scoasă din programul Jocurilor Olimpice din 2016, în urma votului de vineri al Congresului Federației Internaționale de Scrimă de la Paris, conform principiului rotației instaurat începând cu JO-2008.


De la Jocurile Olimpice din 2008, FIE scoate prin rotație câte două probe pe echipe la fiecare ediție, pentru a se încadra în limita de zece discipline. Vineri, Congresul FIA a decis sa continue tradiția rotației, eliminând din programul JO de la Rio de Janeiro probele pe echipe de sabie masculin și de floretă feminin.


La Beijing, nu au fost incluse probele de floretă masculin și de spadă feminin, iar la Londra cele de spadă masculin și de sabie feminin. Criteriile de calificare la JO din 2016 vor rămâne neschimbate față de competiția de la Londra. FIE a mai stabilit ca următoarele două ediții ale Campionatelor Mondiale să aibă loc în Rusia, la Kazan (2014) și Moscova (2015). Sofia ar fi trebuit să organizeze CM de anul viitor, dar capitala Bulgariei s-a retras din motive financiare.


Echipa României, formată din Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, Ciprian Gălățanu, a cucerit medalia de argint la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta, din luna august. În 2012, Rareș Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu și Alexandru Sirețeanu au obținut tot locul 2 în aceeași probă din cadrul JO de la Londra, scrie Mediafax.


Comentează știrea

2003 honda cbr600rr fairings
2 iunie 2014
2003 honda cbr600rr fairings

Apart from the sporty fairing, we notice web-shaped alloy wheels and a sizable disc brake. 2003 honda cbr600rr fairings http://hondacbr600fairings.tripod.com

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Februarie 2010
Stire din Sport : Kim Yu-na, noua zeiță a gheții
Vineri, 26 Februarie 2010
Stire din Sport : Cheia succesului - investiția umană
Pagina a fost generata in 0.4345 secunde