Înotătorii constănțeni s-au întors cu medalii de la Campionatul Național

784
Înotătorii constănțeni s-au întors  cu medalii de la Campionatul Național - inotatorii1543335010-1543401527.jpg

Articole de la același autor

În perioada 22-25 noiembrie, la Miercurea Ciuc, a avut loc Campionatul Național de înot - seniori, tineret și juniori, în bazin de 25 de metri, în organizarea Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. A fost prima competiție care s-a desfășurat în bazinul din Harghita, "Csiki Csobbano", construit cu ajutorul Companiei Naționale de Investiții, iar organizarea a fost una ireproșabilă. 
Sportivii din Constanța au reușit și de această dată să fie la înălțime. De la CS Farul, Răzvan Grădinaru a devenit campion național de seniori la 100 metri bras și 100 metri mixt, câștigând și medalia de argint la 50 metri bras, iar colegul său Atila Abibula (antrenor Veronica Macovei) a câștigat titlul la 200 metri bras. 
Sportivul lui Răzvan Florea de la Palatul Copiilor, Sebastian Nicolae Tulea, a câștigat medalia de aur la 200 metri bras - tineret și bronzul în aceeași probă la seniori. Tot de la Palatul Copiilor, dar aflat sub bagheta antrenorului emerit Octavian Tileagă, Alexandru Preda a cucerit argintul în proba de 200 metri bras - juniori. Foarte aproape de podium a fost și Mihai Popescu, la 1.500 metri liber - tineret, cel care a terminat pe locul 4. 
Un alt înotător de la Atena Sport Club, Eugen Susanu, a terminat pe locul trei proba de 50 de metri - juniori. 
"Sportivii de la Palatul Copiilor au revenit în bazin la jumătatea lunii octombrie, deoarece bazinul a fost închis. Practic, în doar o lună de zile am reușit să ne pregătim și să luptăm pentru podium. Am fost dezavantajați față de cei din țară, care se pregătesc din luna august. Sunt foarte mulțumit de Alexandru Preda. Este serios, conștiincios, determinat, talentat, de excepție la toate capitolele. Chiar dacă adversarii săi sunt cu un cap mai înalți ca el, compensează din plin prin voință și talent. Luptă până la capăt pentru fiecare sutime", a declarat profesorul Octavian Tileagă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4158 secunde