Inițiativă bună a Federației Australiene de Tenis

1599
Inițiativă bună a Federației Australiene de Tenis - tenis-1593087920.jpg

Articole de la același autor



Federația Australiană de Tenis (Tennis Australia) va lansa un circuit de turnee, UTR Pro Tennis Series, care va debuta sâmbătă la Sydney, oferind o șansă jucătorilor autohtoni să-și asigure venitul în contextul suspendării marilor circuite ATP și WTA din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.


Jucătorii se vor întrece pentru premii de 450.000 de dolari australieni (312.000 dolari americani) în cadrul circuitului care cuprinde turnee la Sydney, Brisbane, Melbourne, Adelaide și Perth, ce se vor desfășura fără spectatori.
''Echipa noastră a depus o cantitate enormă de timp și efort în planificarea acestor evenimente și am lucrat strâns cu autoritățile și staff-urile din tenis pentru a ne asigura că se vor desfășura conform protocoalelor stricte de biosecuritate'', se arată în comunicatul lui Craig Tiley, director executiv al Tennis Australia.


Personalul de la partide va fi limitat la un arbitru de scaun, un număr redus de arbitri de linie, fără copii de mingi. Jucătorii trebuie să-și aducă propriile prosoape și sunt încurajați să facă duș în afara bazei.
Prima fază a circuitului se derulează până în luna august, cu posibilitatea de a se extinde, în funcție de reluarea turneelor din ATP și WTA.


Turneele profesioniste, suspendate în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus, urmează să se reia în luna august, care la final programează US Open (31 august-13 septembrie).
ATP urmează să ia anumite decizii după ce Adria Tour din Balcani a fost anulat, din cauză că Novak Djokovic, liderul mondial, și alți jucători de top s-au infectat cu Covid-19.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8451 secunde