Încă doi jucători au fost testaţi pozitiv la Covid-19 la Australian Open

Marţi, 19 Ianuarie 2021
265
Doi jucători care urmează să participe la Openul Australiei la tenis (8-21 februarie) au fost testaţi pozitiv la Covid-19, au anunţat marţi autorităţile sanitare locale, numărul cazurilor care au legătură cu turneul de Mare Şlem ajungând astfel la şapte, informează AFP, scrie Agerpres. 


Departamentul pentru sănătate al statului Victoria a precizat că în total nouă persoane au fost depistate pozitiv, însă două sunt considerate cazuri vechi.


Ministerul Sănătăţii din statul Victoria a precizat că doi jucători şi o a treia persoană legată de această competiţie sunt infectate cu noul coronavirus. Este vorba de o femeie de 20 de ani şi de doi bărbaţi în vârstă de 30 de ani.


Prestigiosul turneu de la Melbourne, care urmează să debuteze pe 8 februarie, cu o întârziere de trei săptămâni faţă de data iniţială, este perturbat după detectarea unor cazuri de Covid-19 în rândul celor o mie de jucători şi membri ai anturajului lor, care au sosit recent în Australia la bordul unor zboruri charter.


După detectarea unor cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul pasagerilor din avioanele charter sosite la Melbourne de la Los Angeles, Abu Dhabi şi Doha, 72 de jucători şi jucătoare sunt acum izolaţi în camerele lor de hotel, fără posibilitatea de a se putea antrena, spre deosebire de ceilalţi participanţi la competiţie, cărora li se permite să se pregătească cinci ore pe zi.


Unii jucători, printre care şi românca Sorana Cîrstea, s-au plâns că nu au fost informaţi înainte de a veni în Australia cu privire la riscul plasării în carantină strictă, exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu starea lor fizică după 14 zile de izolare în camerele lor.
Pagina a fost generata in 0.3409 secunde