Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă:

"În primul rând, trebuie să fim corecți cu noi înșine"

1318
1

Articole de la același autor

Ministerul Tineretului și Sportului, cu sprijinul Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic, a actualizat și organizat, în format deschis, o serie de baze de date conținând informații despre infrastructura din domeniul tineretului și sportului, dar și cu privire la activitățile specifice, informează un comunicat remis Agerpres. 


Este pentru prima dată cât aceste seturi de date sunt comunicate public.


Decizia MTS de a publica un prim set de informații, urmând să apară noutăți în perioada lunii noiembrie, se încadrează în efortul general al Guvernului de a sistematiza informații disparate, incomplete din ministere și de a le da publicității. 


Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a menționat necesitatea creșterii transparenței. 


"Din prima zi a acestui mandat, am pus pe masa tuturor partenerilor, federații, cluburi și alte structuri neguvernamentale necesitatea creșterii transparenței, ca și condiție esențială pentru acceptarea reformelor în sistem. Nu m-am ferit să vorbesc despre faptul că în domeniul pe care îl gestionez avem nevoie să discutăm despre eficiență, după cum avem nevoie să acceptăm transparența ca fiind medicamentul pentru tratarea problemelor noastre. Nu am fost iubită pentru această abordare, dar cei care au făcut sacrificii pentru sport și pe care mă bazez știu că suntem la un moment de răscruce pe care nu îl depășim decât în măsura în care suntem corecți cu noi înșine", a declarat Elisabeta Lipă, cea care a fost implicată personal și care a urmărit ca evaluările Ministerului să fie date publicității. 


Datele prezentate se referă la: date statistice privind structura organizatorică sportivă la nivelul tuturor județelor, finanțarea federațiilor sportive la nivelul anului 2016, centralizatorul proiectelor finanțate de către MTS etc. Ele sunt accesibile atât pe site-ul ministerului - http://mts.ro/transparenta/ cât și în portalul www.data.gov.ro. 


Comentează știrea

EGO
2 noiembrie 2016
Transparenta

Unor functionari care ,,se bat de muste ,, o viata intreaga,nu le convine transparenta pentru ca urmeaza firesc intrebari de genul,,atatia bani ia asta,, ,,,ce face pentru banii astia,, ,,se lauda cu transpiratia sportivilor,, etc .etc.Ce fel de tara e asta,in care nu mai poti face un smen, un chiul legal,in care doctorii si asistentele au ajuns sa-si cumpere medicamente din farmacii,nu se mai poate inchiria o locuinta fara sa stieSPITul,nu se mai poate da un ,,fondul clasei,, un,,fondul scolii,, nu se mai poate face o meditatie acolo fara sa platesti impozite ,vai,vai,daca mai avem guvernul asta inca vreo 10-15 ani,ma mut din tara....

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Februarie 2016
Stire din Sport : "Degeaba mă gândesc eu la medalii…"
Miercuri, 16 Martie 2016
Stire din Sport : Podium pentru canotorii de la CS Farul
Pagina a fost generata in 0.414 secunde