Liga Naţională de handbal masculin, etapa a 10-a

În „coasta” lui Dinamo! HC Dobrogea Sud s-a impus la Suceava şi a urcat pe locul doi

192
În „coasta” lui Dinamo! HC Dobrogea Sud s-a impus la Suceava şi a urcat pe locul doi - 25737975464343705866367645777484-1636976751.jpg

Articole de la același autor

Handbaliştii de la HC Dobrogea Sud au câştigat fără emoţii meciul din etapa a 10-a a Ligii Naţionale, disputat la Suceava, în compania localnicei CSU. Echipa constănţeană şi-a adjudecat toate cele trei puncte şi a urcat pe locul doi în clasament.

Găzduită de sala LPS din Cetatea de Scaun, partida dintre CSU din Suceava şi HC Dobrogea Sud a fost dominat de la un capăt la celălalt de formaţia constănţeană. Jucătorii antrenaţi de Djordje Cirkovic şi George Buricea au început în forţă şi au tranşat în favoarea lor soarta întâlnirii încă dinainte de pauză.

Constanţa s-a desprins treptat, la pauză avea avans de şase goluri, 12-6, o diferenţă pe care a menţinut-o şi în partea a doua a jocului: 17-11 (min. 40), 22-16 (min. 55). Pe final, „delfinii” au mai redus din motoare, iar pe acest fundal, sucevenii au redus din handicap, tabela „îngheţând” la 24-20 pentru Constanţa, care bifează astfel al şaselea meci fără înfrângere consecutiv.

HC Dobrogea Sud: Vasile, Preda - Stankovic 7 goluri (5x7m), Buvinic 5 (1), Komogorov 3, Caba 3, Vegar 3, Susanu 1, Andrei 1, Nistor 1, Ilie, Ştefan, Stănescu, Bruj, Loghin.

Iată şi rezultatele înregistrate în celelalte partide ale rundei: HC Buzău - CS Dinamo Bucureşti 24-35, Potaissa Turda - CSA Steaua Bucureşti 29-24, CSM Bucureşti - CS Minaur Baia Mare 28-29, Politehnica Timişoara - CSM Bacău 31-32, Universitatea Cluj - CSM Vaslui 22-26, CSM Focşani - CSM Alexandria 20-27.

Graţie victoriei de la Suceava şi a înfrângerii suferite de CSA Steaua la Turda, cu trei etape rămase de disputat din tur, HC Dobrogea Sud a urcat pe locul doi în clasamentul Ligii Naţionale, cu 25 de puncte din 30 posibile. Campioana CS Dinamo Bucureşti rămâne lideră neînvinsă, cu 30 de puncte în 10 etape. Le urmează în clasament Potaissa Turda (24 puncte), CSA Steaua (24 puncte) şi CS Minaur Baia Mare (22 puncte).

Etapa viitoare se deschide la Sala Sporturilor din Constanţa, unde, joi, 18 noiembrie, de la ora 18.00, HC Dobrogea Sud va primi replica CSM-ului Focşani.

XXX

Doi dintre cei mai talentaţi tineri handbalişti români au fost invitaţi să participe, în ianuarie 2022, la o importantă acţiune a Federaţiei Europene de Handbal, în Slovacia.

Portarul Alexandru Mihai Paşca şi extrema stângă Denis Vereş vor face parte dintr-un lot select de 34 de jucători din Europa. La „Respect Your Talent Camp”, ei vor participa, alături de ambasadori EHF, la mai multe cursuri pentru îmbinarea vieţii sportive cu educaţia, la lecţii de „fitness mental” - pregătirea mentală pentru depăşirea obstacolelor, tehnici de interviu şi social media, cursuri de anti-doping şi legislaţie sportivă.

Programul „Respect Your Talent” îi recompensează anual pe cei mai talentaţi sportivi tineri din Europa cu aceste cursuri destinate să crească abilităţile din afara jocului, pentru a îmbunătăţi performanţele sportive din teren.

Foto: Facebook / Clubul Sportiv Universitar din Suceava

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3597 secunde