În „careul de aşi”! De la Tenis Club Bright, la Academia lui „Rafa” Nadal

548

Articole de la același autor

„Kinder Joy Masters”, turneul de tenis al celor mai buni jucători U10 și U12 de la cele patru turnee preliminare jucate deja în România, a ajuns la final, iar câștigătorii ediției din acest an vor merge la „Kinder Joy Masters International”, eveniment la care participă toți campionii din Europa și care va fi găzduit, din 15 februarie 2021, de celebra Academie de tenis a lui Rafael Nadal.

Federația Română de Tenis a organizat acest turneu la Centrul Național de Tenis din București, iar pe lista campionilor se regăsesc şi tineri jucători din Constanţa. Astfel, la categoria de vârstă 12 ani, fete și băieți, câștigătorii provin de la acelaşi club, Tenis Club Bright.

La feminin, Andreea Soare, cap de serie nr. 1, și-a respectat statutul și a câștigat turneul fără să cedeze vreun set, finala disputată în compania Narcisei Marcu, de la CSS Galați, fiind de asemenea adjudecată într-o manieră categorică, scor 6-0, 6-1.

La masculin, Matei Pecheanu a produs surpriza în semifinale, când l-a eliminat pe favoritul nr. 1, Said Murtaza, de la CS Mamaia-Idu, scor 6-4, 6-2, iar în finala cu Eneas Burde (nr. 2), de la CS Marc Tenis Cluj-Napoca, s-a impus tot în minimum de seturi, 6-3, 6-0.

„Careul de aşi” al jucătorilor din România care vor participa la „Kinder Joy Masters International” de anul viitor a fost completat de Ana Chindriș, de la ACS AT Rm. Vâlcea, respectiv Patrik Bolduţ, de la ACS Sergiu Carp Tennis Club.

La fete 10 ani, favorita nr. 1, Ana Chindriș, a câştigat finala cu Sara Nicole Sitar (CS Sport Club Călin Baia Mare; nr. 2), scor 4-0, 4-5 (2), 10-8, iar în turneul de 10 ani al băieților, Patrik Bolduţ, cap de serie nr. 1, n-a avut nicio problemă în finala cu Raul Condrea, de la ACS A&A Tenis, scor 4-2, 4-1.

Ca la fiecare turneu de până acum, și la turneul final de la București, organizatorii au acordat premiile Fair-Play, toți jucătorii participanți la turneu, alături de arbitri și oficiali, votând pentru desemnarea acestora: U10 fete - Ayanna Mitu; U10 băieți - Victor Dobrescu; U12 fete - Anastasia Preda; U12 băieți - Bogdan Radu.

„A fost un turneu bun pentru jucători, cu meciuri frumoase, în care copiii ne-au arătat bucuria de a juca și spiritul de fair-play. Sperăm să continuăm acest proiect și în 2021”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Tenis, Cătălina Cristea, directorul turneului.

În căutarea prieteniei

„Kinder Joy of Moving” este un proiect de responsabilitate socială al International Ferrero Group, care inspiră mai mult de patru milioane de copii și familiile lor în mai mult de 30 de țări din întreaga lume, pentru a deveni activi, pentru a se bucura de mișcare și a dezvolta abilități de viață într-un mod vesel și captivant. „Kinder Joy of Moving Tennis Trophy” este un circuit de turnee care unesc copiii din țări diferite porniți în urmărirea distracției și a prieteniei, sufletul acestei competiții. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7388 secunde