X
X
Mai multe ştiri online:

Imnul României a devenit imnul Cupei Europei la bob! Andreea Grecu, din nou campioană

Ştire online publicată Marţi, 24 Decembrie 2019. Autor: Sorin MIHALACHE
Echipajul feminin de bob 2 persoane, format Andreea Grecu și Ioana Gheorghe, a cucerit o nouă medalie de aur la Cupa Europei, de data aceasta pe pârtia de la Konigssee (Germania).

Cel mai valoros pilot al României, Andreea Grecu și-a apărat conducerea generală a clasamentului cu a treia victorie a sezonului. Astfel, campioana mondială la juniori din 2018 a fost pe podium la toate cele cinci Cupe ale Europei, cucerind până în prezent în acest sezon competițional trei medalii de aur și două de bronz.

În clasamentul oficial al IBSF Europ Cup, sportiva antrenată de profesorul Paul Neagu, ocupă prima poziție, cu 564 puncte acumulate.

La etapa de la Kognissee, au luat startul 22 de echipaje, iar sportivele tricolore s-au impus în ambele manșe de concurs.

"Dominăm cu autoritate concursurile de Cupa Europei. La festivitățile de premiere, lumea spune deja să nu mai fie pusă banda cu imnul României. Îl cântă sportivii, antrenorii, organizatorii, spectatorii. L-au învățat deja pe de rost! Dacă mai câștigăm mult la nemți acasă, se vor supăra pe noi și ne vor da afară din Germania", a glumit profesorul Neagu.

Facem precizarea că sportiva antrenată de tehnicianul constănțean nu mai reprezintă acum orașul nostru, ci Steaua București…

XXX

La bob masculin 2 persoane, echipajul format din pilotul Mihai Tentea și împingătorul Ciprian Darocsi a obținut medalia de bronz la etapa de la Kognissee.

Pentru sportivii români, etapele din cadrul Cupei Europei la bob feminin 2 persoane și bob masculin 2 persoane vor continua la Sigulda (Letonia), pe 18 și 19 ianuarie.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3591 secunde