Hora bucuriei de nedescris în Gruia! FR Cluj, calificată în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, după 3-1 cu FC Astana

788
Hora bucuriei de nedescris în Gruia! FR Cluj, calificată în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, după 3-1 cu FC Astana - cucinejoacacfrclujinturul2prelim-1563437021.jpg

Articole recomandate

CFR Cluj - Astana 3-1| Fluierul final al partidei dintre CFR Cluj și Astana a declanșat fiesta în Gruia. Jucătorii s-au îmbrățișat, iar Dan Petrescu a venit să-și felicite elevii pe teren.

A trecut pe la fiecare, de la veteranii Culio, Vinicius, Deac sau Arlauskis, iar goalkeeperul lituanian a dat tonul la bucurie.

Arlauskis a fost cel care i-a mobilizat și i-a strâns pe toți jucătorii, iar echipa întreagă a încins o horă pe teren. Clujenii au creat și fundalul sonor - muzica pe care au dansat a fost cea a scandărilor de Ole, ole, campionii, campionii!


Nu a lipsit de pe teren nici directorul executiv Marian Copilu sau membrii din staff-ul campioanei.


CFR Cluj s-a calificat în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, după ce a învins formația kazahă FC Astana cu scorul de 3-1 (2-1), pe Stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, în manșa a doua a turului întâi preliminar.

Campioana României a obținut calificarea cu destule emoții, după ce pierduse cu 0-1 în Kazahstan.

Oaspeții au deschis scorul în Gruia prin Roman Murtazaev (4), dar echipa antrenată de Dan Petrescu a reușit să înscrie de trei ori, prin Billel Omrani (10, 73) și Evgheni Postnikov (26, autogol), iar în ultimele secunde ale meciului a avut șansă și a scăpat fără gol.

Meciul a început prost pentru CFR, după ce Roman Murtazaev a deschis scorul cu un șut de la aproape 25 de metri, în min. 4.

CFR a dominat ostilitățile în fața unei echipe de valoare modestă, totuși, iar în min. 9 a venit prima ocazie clară, o bară a lui Rondon, după o minge întoarsă de Culio. Formația ardeleană a reușit egalarea în min. 10, când Omrani a reluat simplu cu capul centrarea lui Djokovic.

CFR putea primi penalty în min. 21, când Deac a fost ținut evident de Maevski în careu, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

Susic (25) a expediat un șut, deviat periculos, de la 30 m, această fază precedând al doilea gol al echipei clujene, un autogol al lui Postnikov, care a deviat șutul lui Omrani de pe partea stângă (26).

Campioana României a redus din motoare și a permit oaspeților să iasă la atac, iar croatul Tomasov a avut o bună șansă de a marca, însă șutul acestuia a fost respins de Arlauskis (31).

Până la pauză, Burcă (34) a șutat de la distanță, dar balonul a fost prins cu emoții de Eric, iar în min. 43 Vinicius a avut un gol anulat pentru ofsaid.

CFR a continuat să atace și în repriza secundă, iar Eric (49) a respins reluarea lui Djokovic, la centrarea lui Deac, Vinicius a trimis cu capul peste poartă (52), Djokovic (55) a șutat greșit din poziție ideală, de la 11 metri, iar Rondon (60) a tras de la 12 metri, însă a prins Eric.

Golul calificării echipei clujene a fost reușit tot de francezul Omrani (73), care a trimis în plasă cu călcâiul centrarea lui Susic, deviată de Beisebekov.

Omrani putea marca din nou în min. 76, dar a reluat puțin pe lângă poartă centrarea lui Deac.

Dan Petrescu a făcut un pas înapoi și a efectuat câteva schimbări defensive, iar acest lucru putea să coste calificarea, oaspeții ratând o ocazie uriașă prin Janga (90+4), care a reluat din 4 metri în brațele lui Arlauskis.

CFR Cluj a controlat clar jocul și putea câștiga mult mai clar. Aceasta a fost doar a doua victorie a echipei din Gruia în ultimele șapte meciuri europene acasă (un egal și patru eșecuri).

CFR va juca în turul al doilea preliminar al Champions League contra campioanei Israelului, Maccabi Tel Aviv, în vreme ce FC Astana o va întâlni pe FC Santa Coloma (Andorra), în turul al doilea preliminar al Europa League.

Pentru CFR a fost prima victorie din noul sezon competițional, după două eșecuri (0-1 cu FC Viitorul în Supercupă, 0-1 cu FC Astana) și un egal (1-1 cu Poli Iași în campionat).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6104 secunde