HCDS vrea să înceapă competițiile oficiale cât mai repede. "Așteptăm cu interes"

171
HCDS vrea să înceapă competițiile oficiale cât mai repede.

Articole de la același autor

Federația Română de Handbal a lansat varianta disputării turului ediției 2020/21 a Ligii Zimbrilor sub forma unui turneu/turnee, pentru a fi îndeplinite toate condițiile impuse de autorități în contextul epidemiologic actual.

"Miercuri am avut o ședință, în sistem video-conferință, cu toți președinții de cluburi și toată lumea vrea să începem. S-a propus varianta disputării campionatului sub forma unor turnee de sală. Este singura variantă, trebuie să o acceptăm, chiar dacă ne pare rău că nu putem juca în sălile noastre, în fața propriilor suporteri. Asta impune situația de acum, trebuie să mergem înainte, să facem față unui campionat atipic din toate punctele de vedere. Mă bucur că se vrea reluarea campionatului. Și noi așteptăm cu mare interes jocurile pentru că asta ne este meseria și ne este dor de ea. Va fi un sezon atipic. Sunt multe măsuri de prevenire a infectării cu noul coronavirus, pe care, cu siguranță, le vom respecta. Sperăm să nu apară incidente." , a declarat președintele Ionuț Rudi Stănescu pentru site-ul oficial al clubului de la malul mării.

Rămâne ca propunerea FRH să fie validată de Ministerul Tineretului și Sportului, dar numai după consultarea tuturor cluburilor.

"FRH ne-a trimis un draft de regulament, fiecare club poate veni cu completări. Ulterior se vor stabili și datele, dar în funcție de cupele europene. Sistemul este creat după orarul competițiilor europene. Cred că va începe în septembrie, cel mai devreme. Ne vom întâlni, probabil, într-un singur oraș toate cele 16 echipe din Liga Națională. Să vedem dacă va fi un turneu pentru tot turul sau două turnee. Nu cred că este posibil unul singur, să jucăm 15 meciuri la rând. Eu optez pentru două turnee. Singurele orașe care ar îndeplini condițiile sunt București și Cluj-Napoca, pentru că au câte două săli de nivel european și altele de antrenament. La 16 echipe, trebuie să fie minimum două săli de joc" , a mai spus Rudi Stănescu.



Ce echipe vor juca în semifinale


Primele meciuri oficiale vor fi, cel mai probabil, cele din turneul Final 4 al Cupei României, programat inițial în luna aprilie, la Constanța, și suspendat ulterior din cauza pandemiei.

Federația a avansat weekendul 15-16 august. În semifinale sunt programate partidele Dinamo – CSM Bacău și HC Dobrogea Sud – Politehnica Timișoara.

"Federația ia în calcul disputarea turneului Final 4 al Cupei României pe 15-16 august, în Sala Polivalentă din București. Propunerea noastră este pentru 22-23 august. Dacă după 15 august se ridică starea de alertă, poate vor fi condiții mai blânde de organizare a meciurilor și atunci, probabil, vom putea juca și amicale", a concluzionat oficialul grupării constănțene.

Echipa de la malul mării continuă să se pregătească la Constanța, sub comanda antrenorilor Djordje Cirkovic și George Buricea. Sunt așteptați încă turcul Onur Ersin și rusul Vitaly Komogorov, care nu au reușit să obțină încă vizele de ședere în România din cauza situației pandemice. HC Dobrogea Sud speră să îi aibă la dispoziție până la data primului meci oficial.

Dacă situația epidemiologică va evolua spre bine, calendarul european nu va suferi transformări. HC Dobrogea Sud va întâlni, în primul tur al European Handball Cup, echipa rusă HC Victor Stavropol.

Primul meci, de la Constanța, ar urma să se dispute pe 29 august, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor, iar cel de-al doilea, pe 7 septembrie, de la ora 17.00, ora Rusiei, la Stavropol.

Dacă HCDS este nerăbdătoare să înceapă meciurile oficiale, celelalte cluburi nu și-au exprimat această dorință.

Există câteva formații care au făcut achiziții și sunt pregătite pentru duelurile tari din Liga Națională și din cupele europene, însă unele echipe abia au reluat pregătirea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3723 secunde