HCDS, victorie muncită la Făgăraș. Constănțenii, la 3 puncte de podium

271
HCDS, victorie muncită la Făgăraș. Constănțenii, la 3 puncte de podium - hcds-1581266165.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud a ajuns la 15 meciuri consecutive fără înfrângere. Echipa antrenată de Djordje Cirkovic a jucat în deplasare, pe terenul celor de la CSM Făgăraș, iar la capătul celor 60 de minute de joc a ieșit învingătoare de pe teren. 


Constănțenii au condus în prima repriză aproape în permanență, dar gazdele au revenit și au intrat în avantaj la pauză, 12-11. Scorul a devenit 19-17 în minutul 45, pe fondul paradelor lui Grigoraș, dar HCDS a marcat trei goluri la rând și a întors soarta meciului, tabela arătând 20-19 în favoarea dobrogenilor. 


O contră rapidă a lui Chiuffa și un gol de la semicerc marcat de Nikolic, dintr-o pasă de zile mari a lui George Buricea, au fost semnalul revenirii. Apărarea a strâns rândurile, iar în atac, Șandru și Chikovani au găsit soluții de finalizare cu aruncări din afara semicercului. 


Formația de la țărmul mării s-a desprins decisiv la 26-23, în minutul 56, iar Iancu le-a închis poarta brașovenilor, care s-au resemnat cu o evoluție bună. 


Djordje Cirkovic a cerut time-out-rile la momentul oportun și a condus echipa către un succes fără emoții, pe final: 27-25. 
HCDS a acumulat 30 de puncte în clasamentul Ligii Zimbrilor și se află pe locul 5, la doar 3 puncte de podium. 
Campioana Dinamo (39 puncte, 15 meciuri) este urmată de Turda (32 p, 15 m), Steaua (30 p, 17 m), HCDS (30 p, 17 m), CSM București (29 p, 16 m), Dunărea Călărași (25 p, 16 m) și Politehnica Timișoara (23 p, 16 m). 


"Am întâlnit o echipă arțăgoasă, care și-a vândut scump pielea, în fața unui public entuziast, care a făcut o atmosferă frumoasă. Experiența noastră și-a spus cuvântul pe final. Am câștigat trei puncte foarte importante în configurația clasamentului, trei puncte care ne țin în plutonul fruntaș", a declarat, la finalul partidei, președintele HCDS, Ionuț Stănescu. 
Pentru HCDS, au evoluat în meciul de la Făgăraș: Hendawy, Iancu - Șandru 7 goluri (2x7m), Nikolic 4, Chiuffa 4, Chikovani 3, Nistor 3, Buricea 2, Malinovic 2, Andrei 1, Csog 1, Ilie, Mocanu.
În etapa viitoare, HC Dobrogea Sud va juca pe teren propriu, joi, 13 februarie, de la ora 17.00 (în direct la TVR 2), cu CSM Focșani. 


CSM Focșani se află pe locul 9 în Liga Zimbrilor, cu 22 de puncte, și este greu de crezut că poate furniza surpriza la Constanța. 


XXX 
Dobrogea Sud este angrenată și în Cupa României, acolo unde va juca în Final Four, turneu care se va disputa chiar în orașul de la malul mării. Buricea și compania vor juca în semifinale împotriva celor de la Poli Timișoara, iar în cazul unei victorii, vor întâlni în marea finală echipa învingătoare din meciul HC Bacău - Dinamo București.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6421 secunde