HCDS se apropie de marele meci cu HC Victor Stavropol. "Suntem pregătiți!"

234

Articole de la același autor

Confruntarea dintre Handbal Club Dobrogea Sud și HC Victor Stavropol se apropie, iar tensiunea crește în tabăra echipei de la malul mării.

Sâmbătă, partida care va conta pentru primul tur preliminar al European Handball League se va juca, de la ora 18.30, la Sala Sporturilor din Constanța și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 3.

Rușii au sosit aseară, după un zbor cu avionul pe ruta Rostov pe Don - Istanbul, urmat de un drum cu autocarul.

Echipa antrenată de Sergey Klenov a încheiat pe locul secund ultima ediție de campionat, după Chekhovski Medvedi, și a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei Challenge, dar "dubla" cu CSM București, adversarul pe care urma să îl întâlnească, nu s-a mai putut disputa, din cauza pandemiei de coronavirus.

HC Victor Stavropol s-a întărit în vară cu doi jucători de mare experiență, care au făcut parte din naționala Rusiei: Inal Aflitulin (32 de ani, centru; a mai jucat la Chekhovski Medvedi, Minaur Baia Mare, Veszprem și Spartak Moscova) și uriașul de 2,08 metri Alexander Tatarintsev (30 de ani, inter stânga; a mai jucat la Ademar Leon, Kristianstad și Gornik Zabrze). HC Victor are un colos și pe semicerc: experimentatul Alexei Polyakov (34 de ani, pivot, 2.00 metri).

Misiunea băieților lui Djordje Cirkovic nu va fi simplă, mai ales că meciul decisiv pentru calificare se va juca pe 6 septembrie, la Rostov pe Don. Prima manșă devine astfel extrem de importantă. Antrenorii Djordje Cirkovic și George Buricea și-au studiat bine adversarii, iar George va fi și în teren pentru a ajuta echipa cu experiența sa uriașă și în acest sezon. Nu sunt jucători accidentați, atmosfera la echipă este excelentă, iar Nikolic & comp sunt hotărâți să debuteze cu dreptul în noul sezon competițional.

"După o pauză lungă, abia așteptăm să începem! I-am studiat pe ruși, au jucători foarte buni, dar suntem pregătiți. Va fi greu fără spectatori, asta e situația. Ne mobilizăm să facem un rezultat foarte bun înainte de Rusia", a declarat căpitanul Zoran Nikolic.

Meciul tur HC Dobrogea Sud - HC Victor Stavropol va fi arbitrat de grecii Andreas Betmann și Michalis Tsaferopoulos, iar observator EHF va fi românul Alin Cîrligeanu.

Meciul se va juca fără spectatori și se vor respecta condițiile speciale impuse de autorități pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus.

Komogorov, antrenamente alături de noii colegi

De miercuri seară, echipei de pe litoral i s-a alăturat la antrenamente și interul stânga Vitaly Komogorov. Internaționalul rus a semnat cu HC Dobrogea Sud la începutul verii, dar nu a putut ajunge până acum la Constanța, din cauza problemelor cu obținerea vizei de ședere în România. Komogorov are drept de joc și va evolua, probabil, sâmbătă, împotriva compatrioților săi.

În privința acomodării, Vitaly este optimist. Îi cunoaște bine pe mulți dintre noii săi coechipieri, care i-au fost adversari în sezoanele precedente din Liga Zimbrilor. Ba, mai mult, alături de Șandru, a câștigat două titluri de campion, cu Dinamo București.

"Îi cunosc pe mulți dintre ei. Și ei mă știu bine. La antrenamentul de miercuri seară, toți au vorbit cu mine, este o atmosferă prietenească. Mă simt foarte bine aici. Vreau să ajut echipa și cred că va fi o experiență frumoasă pentru mine", a declarat Vitaly Komogorov, pentru site-ul oficial al clubului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.5924 secunde