HCDS, duel cu HC Victor Stavropol în primul tur din European Handball League

176
HCDS, duel cu HC Victor Stavropol în primul tur din European Handball League - hcds-1595956605.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud a aflat, ieri după-amiază, cu cine va juca în primul tur al European Handball League. Echipa antrenată de Djordje Cirkovic va juca împotriva rușilor de la HC Victor Stavropol, o formație destul de incomodă, mai ales atunci când evoluează pe teren propriu.

Tragerea la sorți de la Viena a stabilit ca HC Dobrogea Sud să dispute manșa tur la Constanța, pe 29 sau 30 august, manșa secundă urmând să aibă loc, o săptămână mai târziu, la Stavropol.

Centrul administrativ al regiunii cu același nume, Stavropol este amplasat în sud-vestul Rusiei, în mijlocul lanțului muntos caucazian și are o populație de 350.000 de locuitori. Echipa HC Victor a încheiat pe locul 2 ultima ediție de campionat în Rusia, întreruptă ca și în România din cauza pandemiei de coronavirus.

"Este un adversar care ne convine. SKA Minsk și Metalurg Skopje erau echipe mai tari. Ar fi fost bine să jucăm, poate, și cu HC Butel Skopje, pentru că nu ne trebuia viză de Macedonia. Aici va fi o problemă cu viza, pentru că este vorba despre Rusia. Noul nostru jucător Komogorov va veni la Constanța abia peste o săptămână și jumătate, poate două, din cauza vizei. Noi vrem să le propunem să jucăm ambele meciuri la Constanța. Suntem optimiști, sperăm să trecem de ruși și să ne calificăm în turul al doilea", a declarat președintele HCDS, Ionuț Stănescu.

Deși în ultimii ani a evoluat în afara Rusiei, interul stânga Vitaly Komogorov, noua achiziție a echipei de la malul mării, le-ar putea oferi constănțenilor informații utile despre adversari.

Tot în turul I al competiției, Potaissa Turda va întâlni echipa croată HRK Gorica și va disputa prima manșă pe teren propriu.

XXX

Așadar, oficialii HCDS sunt mulțumiți de faptul că echipa din Constanța a picat cu HC Victor Stavropol, pentru că în urna cu adversari erau echipe și mai puternice, ca SKA Minsk sau Metalurg Skopje.

Meciurile din cupele europene sunt așteptate cu interes la Constanța, chiar dacă este foarte posibil ca partida cu rușii să se dispute fără fani în tribune, din cauza pandemiei de coronavirus.

HCDS are în componență jucători valoroși, care pot face două partide bune împotriva rușilor și astfel echipa antrenată de Djordje Cirkovic se poate califica fără probleme în turul al doilea al European Handball League.

Handbal Club Dobrogea Sud este o echipă obișnuită cu competițiile europene, pe când HC Victor Stavropol nu are mare experiență în asemenea partide, astfel că avantajul moral este de partea "delfinilor".

Totuși, HC Victor a făcut un campionat foarte bun în Rusia și, chiar dacă sezonul s-a încheiat ca și în România prematur, din cauza pandemiei de coronavirus, echipa din Stavropol avea șanse mari chiar să câștige titlul.

În sezonul trecut, HC Victor a jucat în Challenge Cup, acolo unde a ajuns până în sferturile de finală, fiind eliminată de grecii de la AEK Atena după o dublă manșă echilibrată. Elenii s-au impus în tur cu 30-24, pentru ca, în retur, să piardă cu 21-25. Victoria de pe teren propriu nu a ajutat-o pe HC Victor Stavropol să meargă în Final Four-ul competiției europene. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3941 secunde