HCDS așteaptă returul de campionat. Yassin a plecat, Șandru a venit

490
HCDS așteaptă returul de campionat. Yassin a plecat, Șandru a venit - hcds2-1578689804.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud se pregătește pentru un retur de campionat de foc. Echipa de la malul mării se află pe locul 5 în Liga Zimbrilor și se luptă să obțină calificarea în play-off, iar apoi să continue cursa pentru obținerea titlului de campioană. 


Pauza competițională a adus și noutăți la formația de pe litoral. Constănțenii au decis să se despartă de jucătorul egiptean Omar Yassin, cel care nu s-a putut adapta stilului de joc din România. 


"Ne-am despărțit de Omar Yassin, am reziliat contractul de comun acord. El nu s-a putut adapta stilului de viață din Europa, astfel că am decis să încheiem colaborarea. Acum joacă în prima ligă din Qatar", a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, președintele HCDS, Ionuț Stănescu. 


HCDS nu a punctat doar la capitolul plecări. Constănțenii au semnat cu un jucător experimentat din Liga Națională, care a evoluat în prima parte a campionatului la Potaissa Turda, formație aflată pe locul al doilea în clasament. 


"Ciprian Șandru a venit la Constanța și va fi alături de noi pentru un sezon și jumătate. Este un jucător foarte bun, pe care noi l-am mai dorit la Constanța și în urmă cu două sezoane. Are șase ani jucați la Dinamo, mai multe titluri de campion. A jucat în turul acesta la Turda. Nu a reușit să se acomodeze acolo și astfel l-am adus la echipă. Are 29 de ani și sunt convins că ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele", a precizat președintele Stănescu. 


Chiar dacă are o vârstă înaintată, George Buricea va continua să joace pentru HCDS, cel puțin până la finalul acestui sezon. Buricea a revenit în tricoul constănțenilor și a făcut-o foarte bine, ajutând echipa lui Djordje Cirkovic să câștige meciuri importante în Liga Națională. 


"Personal, am fost sceptic în privința revenirii lui George Buricea. De obicei, revenirile sportivilor nu prea sunt de bun augur. El m-a contrazis, însă, și chiar mă bucur pentru el. Sunt foarte puțini sportivi care au revenit la o formă foarte bună. Îl felicit pentru alegerea pe care a făcut-o", a mai spus Stănescu. 
HCDS se va pregăti în această perioadă în Sala Sporturilor din Constanța, iar la finalul lunii, echipa de la malul mării va bifa și două meciuri amicale, însă adversarii nu au fost încă stabiliți. 


XXX 
Un eveniment important va avea loc marți, 14 ianuarie, de la ora 18:00. Căpitanul HCM Constanța, dar și al HCDS, Laurențiu Toma, își va disputa meciul de retragere, la Sala Sporturilor. 


Se vor înfrunta echipele HCM și HCDS, iar Toma a invitat pentru acest eveniment foști handbaliști de marcă ai României, care au făcut istorie pentru handbalul din orașul de la malul mării. 


"Meciul va fi transmis în direct la TVR 1, iar intrarea spectatorilor va fi liberă. M-am gândit foarte mult că eu și Constanța merităm să participăm la un spectacol handbalistic. Cu siguranță va fi un meci foarte frumos. M-am gândit să îi invit pe toți prietenii alături de care am jucat. Majoritatea dintre ei au evoluat la HCM Constanța și am făcut împreună performanțe incredibile pentru acest oraș, atât în competițiile interne, cât și în cupele europene. Mă bucur că au confirmat prezența și mă bucură faptul că sunt alături de mine la acest eveniment. Țin să le mulțumesc din inimă că sunt alături de mine. Vor fi multe surprize. Se va organiza o tombolă în urma căreia o familie va câștiga o excursie la munte. Mă aștept ca tribunele să fie pline și să ne aducem aminte de vremurile pe care le-am petrecut în această sală sub numele de HCM Constanța", a declarat Laurențiu Toma. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5705 secunde