Liga Națională de handbal masculin

HCDS așteaptă meciul cu HC Victor Stavropol. Onur Ersin, gata de debut

202
HCDS așteaptă meciul cu HC Victor Stavropol. Onur Ersin, gata de debut - hcds2-1598027819.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud se pregătește intens pentru debutul în cupele europene, mai exact în turul I preliminar al European Handball League.

Constănțenii vor da piept cu rușii de la HC Victor Stavropol, primul meci urmând să se dispute în Sala Sporturilor, pe 29 august, de la ora 19.00. Partida se va disputa fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus, însă echipa de la malul mării este încrezătoare că poate face un meci mare și poate tranșa calificarea încă de la Constanța.

HC Victor Stavropol nu este un nume mare în handbalul european, însă rușii pot fi periculoși dacă sunt tratați cu superioritate.

Manșa retur va avea loc în Rusia, pe 6 septembrie.

Cu cele trei achiziții de top făcute în această vară, Onur Ersin, Igor Radojevic și Alen Blazevic, HCDS poate spera că va avea parte de un parcurs lung în cupele europene. Constănțenii se mai bazează, de asemenea, și pe viteza de reacție a brazilianului Fabio Rocha Chiuffa, cel care a demonstrat în sezonul trecut că are un stil spectaculos de joc și care a înscris goluri spectaculoase de pe poziția de extremă.



"Îmi place atmosfera de la echipă"


Ultimul jucător transferat în această vară de HCDS care a sosit la Constanța după ce și-a rezolvat problema cu viza este turcul Onur Ersin, cel care este nerăbdător să debuteze pentru echipa antrenată de Djordje Cirkovic. Centrul naționalei Turciei s-a alăturat constănțenilor în această săptămână.

Problemele apărute din cauza pandemiei au îngreunat procesul de obținere a vizei de muncă în România, dar, în cele din urmă, Onur a ajuns la Constanța, un oraș despre care a aflat multe lucruri frumoase. Iar aerul de aici îi este destul de familiar, având în vedere că s-a născut tot pe țărmul Mării Negre, la Samsun. Cel mai mare port de pe coasta nordică a Turciei, Samsun are o populație de 1,4 milioane de locuitori și este locul de unde Mustafa Kemal Ataturk a pornit, în 1919, Războiul de Independență.

"Îmi place foarte mult Constanța. Știu că are o istorie frumoasă și că sunt mulți turci și tătari aici. Vreau să aflu cât mai multe despre oraș. Am auzit numai lucruri bune despre Dobrogea Sud. Este o echipă profesionistă și sunt foarte fericit că am venit să joc la Constanța. Colegii au fost foarte buni cu mine și îmi place atmosfera de la echipă", a declarat Onur Ersin, pentru site-ul oficial al clubului constănțean.

Onur (28 de ani, 1,90 m, 86 kg) are o experiență bogată în Europa. A evoluat an de an în competițiile continentale, cu Ankara Spor, în perioada 2009 - 2016, și cu Beșiktaș Istanbul, din 2016.

A bifat trei prezențe consecutive în grupele Ligii Campionilor cu "vulturii".

"Știu că liga din România este cu mult peste cea a Turciei. Îmi doresc să câștigăm cupa și campionatul. Mă bucur că voi continua să joc în Europa. Sunt nerăbdător, emoționat și abia aștept să joc pentru Constanța", a adăugat handbalistul turc. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4205 secunde