Liga Naţională de handbal masculin

HC Dobrogea Sud, victorie cu CSM Focşani după un final de infarct

323
HC Dobrogea Sud, victorie cu CSM Focşani după un final de infarct - hcdobrogeasud-1617369663.jpg

Articole de la același autor

Handbaliştii de la HC Dobrogea Sud şi-au îndeplinit obiectivul: au învins pe CSM Focşani în meciul de la Sfântu Gheorghe, iar cele trei puncte cucerite păstrează echipa constănţeană pe locul doi în clasamentul Ligii Naţionale.

Disputată în Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe, partida dintre HC Dobrogea Sud şi CSM Focșani, contând pentru etapa a XX-a de campionat, a fost controlată în bună măsură de constănţeni, care au condus la un moment dat şi cu cinci goluri, însă s-au văzut egalaţi pe final. Ultimele minute au fost dramatice…

Constanţa a făcut legea în prima repriză. Komogorov a perforat poarta de șase ori, Ignat a trimis un trasor chiar în ultima secundă și, la pauză, tabela indica avantaj pentru HCDS, 13-10. La jumătatea reprizei a doua, Andrei a finalizat din extremă și imediat pe contraatac, după o intercepție proprie, 22-18, apoi „delfinii” au apăsat accelerația și s-au dus la cinci goluri, 24-19, în minutul 47.

Din acel moment, ceva s-a rupt în jocul Constanţei, arţăgoasa echipă din Focşani a redus treptat din diferenţă şi a reuşit egalarea, 26-26, în min. 59. Mai rămăseseră 35 de secunde, iar atacul îi aparţinea echipei de la malul mării. „Veteranul” George Buricea a păcălit apărarea adversă cu o pătrundere rapidă, finalizată cu gol din plonjon: 27-26! Vrâncenii s-au precipitat în cele şase secunde avute la dispoziţie, Susanu a reușit intercepția și totul s-a terminat.

HC Dobrogea Sud (antrenori Djordje Cirkovic, George Buricea): Iancu, Vasile - Komogorov 8, Nistor 5, Andrei 5, Nikolic 2, Buricea 2, Chikovani 2, Ignat 2, Ilie 1, Simovic, Susanu, Chiuffa, Stănescu, Ostace.

Iată şi celelalte rezultate ale etapei a XX-a: Potaissa Turda - CSU din Suceava 32-30, CSM Reșița - Minaur Baia Mare 22-25, CSM Vaslui - Dinamo 26-32, CS Magnum Botoșani - Politehnica Timișoara 27-34, HC Buzău - CSM Făgăraș 25-23.

Mare surpriză a rundei a furnizat-o CSM Bacău, care a trecut, la limită, de Steaua Bucureşti, scor 27-26.

XXX

Preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu, fosta vicecampioană mondială Elena Frîncu, fostul internaţional Laurențiu Toma au fost prezenți la debutul caravanei naționale a volumului „Povestea vieții mele”, lansat de fosta mare handbalistă Narcisa Lecușanu, eveniment organizat de Direcția Județeană pentru Sport şi Tineret Constanţa și Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității „Ovidius”.

„Mă leagă multe lucruri frumoase de Constanța. Multe momente și oameni. Antrenorii și colegele de la echipa națională, Dumitru Muși, Lucian Râșniță, Ionela Gîlcă, Luminița Buhneci sau Lisi Roșu, și, bineînțeles, Nuți Frîncu, un adevărat motor al handbalului românesc. Îi felicit și pe băieți, pe Tomiță, pe Rudi și pe ceilalți care s-au confundat cu handbalul constănțean și cu echipa națională. Vă felicit pentru că acum întoarceți înapoi handbalului din experiența voastră și vă uitați la acești copii minunați pe care îi creșteți la Constanța”, a declarat Narcisa Lecuşanu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5115 secunde