Turul doi preliminar al EHF European League, tragere la sorţi

HC Dobrogea Sud va înfrunta vicecampioana Poloniei, Wisla Orlen Plock

169
HC Dobrogea Sud va înfrunta vicecampioana Poloniei, Wisla Orlen Plock - dsc4147-1631010317.jpg

Articole de la același autor

Marţi, 7 septembrie, la sediul EHF de la Viena, a avut loc tragerea la sorţi a partidelor din turul al doilea al EHF European League la handbal masculin. Zeiţa Fortuna a fost necruţătoare şi a scos în calea celor de la HC Dobrogea Sud, repartizaţi în urna a doua, o adversară redutabilă: Wisla Orlen Plock, reprezentanta handbalului polonez venind din urna întâi.

Aşadar, „delfinii” vor înfrunta una dintre forţele Europei, constănţenii consolându-se cu gândul că vor juca meciul retur la Sala Sporturilor, ceea ce ar putea constitui un avantaj. Confruntarea din turul doi preliminar se va desfăşura în dublă manşă, pe 21, respectiv 28 septembrie.

„Este o tragere grea pentru echipa noastră. Polonezii sunt favoriţi, au o echipă foarte bună, experimentată şi rodată în Europa, spre deosebire de noi, care avem o echipă tânără.

Dar sperăm să facem un meci foarte bun la ei, cât mai strâns şi să tranşăm soarta calificării pe terenul nostru”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, antrenorul secund al HC Dobrogea Sud, George Buricea.

Până la „dubla” cu Wisla Orlen Plock, echipa constănţeană va disputa două meciuri în Liga Naţională. Duminică, 12 septembrie, pe litoral soseşte HC Buzău, iar pe 15 septembrie, HC Dobrogea Sud se va deplasa în Bucureşti, pentru duelul cu CSM.

XXX

Antrenorul principal Djordje Cirkovic a subliniat faptul că, în faza următoare, echipa sa trebuie să ridice nivelul de joc pentru a-şi atinge obiectivul: calificarea în grupele EHF European League.

„Pentru mine, apărarea aduce rezultate. Când nu funcţionează, nu sunt mulțumit. Contra celor de la Csurgoi, problema a fost apărarea. Dacă jucăm aşa, nu avem nicio şansă la grupe. Trebuie să ridicăm nivelul mai sus ca să intrăm în grupe”, a explicat tehnicianul sârb, care şi-ar fi dorit ca echipa sa să îşi măsoare din nou forţele, în loc de Wisla Orlen Plock, cu Sporting Lisabona.

La rândul său, extrema Alexandru Andrei îşi doreşte ca echipa să menţină ritmul şi să continue pe aceleaşi coordonate.

„Este un start de sezon fantastic, avem un moral foarte bun şi sperăm să continuăm aşa, să ajungem în grupele European League, iar în campionat să obţinem cât mai multe victorii”, a declarat handbalistul constănţean.

Foto: Handbal Club Dobrogea Sud

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5074 secunde