HC Dobrogea Sud se antrenează, însă nu poate disputa meciuri amicale

172
HC Dobrogea Sud se antrenează, însă nu poate disputa meciuri amicale - hcds2-1595528100.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud Constanța continuă antrenamentele în Sala Sporturilor, însă echipa de la malul mării nu poate disputa, momentan, niciun meci de verificare, din cauza situației impuse de pandemia de coronavirus.

Jocurile amicale cu Steaua, Dunărea Călărași și CSM Făgăraș, anunțate pentru perioada următoare, sunt suspendate până la clarificarea situației.

"Deocamdată, nu putem juca amicale. Noi ne pregătim în continuare și așteptăm semnalul Ministerului Tineretului și Sportului să putem începe și meciurile amicale. Și așteptăm cu nerăbdare startul campionatului", a declarat președintele HCDS, Ionuț Stănescu, pentru site-ul oficial al clubului.

Probleme sunt și cu jucătorii transferați. Dacă interul stânga croat Alen Blazevic și interul dreapta muntenegrean Igor Radojevic se pregătesc deja cu echipa, centrul turc Onur Ersin și interul stânga rus Vitaly Komogorov nu au ajuns încă la Constanța. Sosind mai târziu decât ceilalți jucători, aceștia riscă să piardă o bună parte din pregătire și să se integreze mai greu.

"Mai durează aproximativ două săptămâni până când Komogorov și Onur se vor alătura echipei. Este o situație nefericită. Această pandemie a dat peste cap întregul sistem, ambasadele nu lucrează și nu putem aplica pentru obținerea vizelor", a explicat președintele Stănescu.

Acesta este, însă, optimist că, odată cu completarea lotului, se deschid perspective frumoase actualei echipe.

"Am stat de vorbă cu staff-ul tehnic și cei doi antrenori mi-au confirmat că avem o echipă mai puternică decât anul trecut. Avem speranțe mari pentru acest sezon: să jucăm cel puțin în grupele European League, iar în campionat, să intrăm în lupta pentru titlu cu Dinamo", a concluzionat Ionuț Stănescu.

XXX

FRH a anunțat startul noului sezon intern pentru jumătatea lunii august. Turneul Final 4 al Cupei României este programat în week-end-ul 14-15 august, iar prima etapă din Liga Zimbrilor, la jumătatea săptămânii următoare, HCDS urmând să debuteze la Constanța, pe 19 august, cu CSM Bacău.

Cel mai probabil, Turneul Final 4 al Cupei României va avea loc la București, fiind un oraș accesibil pentru toate cele patru echipe calificate. Miza nu mai este una foarte mare, deoarece HCDS știe deja că va participa în cupele europene, în preliminariile European Handball League, Dinamo va juca în Champions League, iar Potaissa Turda va fi colega de competiție a "delfinilor".

În semifinalele Cupei României, HCDS va juca împotriva celor de la Poli Timișoara, în timp ce Dinamo va da piept cu CSM Bacău.

"Noi suntem optimiști, chiar dacă vorbim de un format diferit al cupelor europene, iar competiția este mult mai puternică, pentru că 16 echipe din Liga Campionilor vor participa acum în Europa League. Ne dorim să ajungem cel puțin în faza grupelor. Nu va fi ușor, pentru că în turul 2 ne așteaptă echipe foarte puternice", a mai spus președintele Stănescu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5788 secunde